Birmingham City v Preston North End - Sky Bet Championship

Ligger foran skjema i opptreningen

Publisert Sist oppdatert

Birmingham-sjef Lee Bowyer avslører at Tahith Chong ligger et godt stykke foran skjema i sin rekonvalesens etter lyskeskaden som har holdt ham ute av spill siden oktober.

Nederlenderen hadde en god start på sesongen på utlån hos de blåkledde og fikk starte 13 av lagets første 14 kamper denne sesongen, men har vært tilbake på treningsfeltet i United for å trene seg opp igjen etter skaden.

I dagene etter skaden ble det spekulert i at kantspilleren ville være ute til mars, men nå kan det tyde på at 22-åringen er tilbake før den tid.

– Jeg vil ikke sette noen dato på det, men han ligger en god del foran skjema, sier Bowyer til Birmingham Mail.

Utlånet til Birmingham var opprinnelig ment å vare ut inneværende sesong og det ser nå ut til at Chong rekker å dra tilbake til Englands nest største by for å fullføre sitt opphold på St. Andrew’s.

– Han kommer definitivt til å komme tilbake til oss – bank i bordet – så fremt det ikke skjer noe drastisk med opptreningen hans. Men ting går bra. Han er glad, han har kommet seg fortere enn forventet og det er bra for oss, sier Bowyer.

– Forhåpentligvis får vi ham tilbake snart, fordi vi har utvilsomt savnet ham og evnene hans på siste tredel.

Birmingham City v Reading - Sky Bet Championship
SLITER: Lee Bowyer og Birmingham har falt ned til 17. plass i Championship uten en skadd Tahith Chong.

Da united.no snakket med Eirik Aase i Championship Norge i høst, kunne han fortelle at Chong hadde hatt en kjempestart på sesongen, selv om prestasjonene deretter riktignok hadde tapt seg, både for Chong og Birmingham.

– Chong tok Championship med storm. Han var helt enorm de første kampene. Det var suverene innlegg, han var direkte i stilen, og han har gode tekniske ferdigheter, sa Aase den gang.

– Men i likhet med lagkameratene har han falt litt i prestasjonene de siste ukene. Han kunne stått med flere mål dersom han hadde vært bedre i avslutningsfasen.

FACEBOOK
Powered by Labrador CMS