De utlånte

Flere av Uniteds utlånte unggutter var idag involvert i Football League Trophy-kamper.

Football League Trophy, eller Johnstone’s Paint Trophy som den formelt heter, er en cupturnering som involverer lag fra League One og League Two. Flere av Uniteds unggutter er for tiden på utlån i klubber i disse divisjonene og var involvert i kamper i denne turneringen i kveld.

I kampen mellom League One-klubben Hartlepool og League Two-klubben Bradford kunne det potensielt ha vært tre røde på banen siden Conor Devlin for tiden er i Hartlepool og både Oliver Gill og Reece Brown er i Bradford. Dessverre måtte Reece Brown stå over på grunn av skade og Conor Devlin forble ubenyttet reserve. Dermed var det kun Oliver Gill som fikk spilletid av de utlånte i denne kampen. Gill spilte hele kampen, som endte med en 1-0-seier til Hartlepool. Gill begynte kampen som midtstopper, men ble etterhvert flyttet ut på venstrebacken.

Nicky Ajose (bildet) er på utlån til League Two-klubben Bury og spilte idag hele kampen mot Shrewsbury – laget som ligger på plassen foran Bury på tabellen. Resultatet etter 90 minutter var 0-0, og heller ikke i ekstraomgangene greide noen av lagene å få hull på byllen. Kampen gikk derfor til straffesparkkonkurranse. Her var det Bury som trakk det lengste strået da keeper Cameron Belford først reddet Shrewsburys sjette straffe før han selv scoret. Bury vant dermed straffekonkurransen 6-5. Ajose spilte ifølge rapportene en god kamp og skapte trøbbel for Shrewsbury-forsvaret gjennom hele kampen. Han scoret også på Burys tredje straffe i straffekonkurransen.

Både James Chester og Oliver Norwood er på utlån i League One-klubben Carlisle. Idag møtte de Port Vale, som topper League Two, og begge United-spillerne var med fra start. Kampen stod 2-2 etter både 90 og 120 minutter, etter at Carlisle hadde ligget under 0-2 helt til det 76. minutt, og også her måtte det straffer til for å få en vinner. Carlisle var sterkest fra ellevemeteren og avanserte etter å ha vunnet straffesparkkonkurransen 4-3. Ingen av United-spillerne tok straffer. Chester spilte hele kampen, mens Norwood ble byttet ut etter 58 minutter. Både Chester og Norwood noterte seg i målprotokollen; Chester reduserte til 1-2 for Chester, mens Norwoods dessverre var et selvmål.