Dean Henderson. Her i aksjon for Shrewsbury Town.
Dean Henderson. Her i aksjon for Shrewsbury Town.

Holder nullen i nesten annenhver kamp

DE UTLÅNTE: Dean Henderson holdt nullen igjen, og det ble viktige seiere også for Sam Johnstone og Timothy Fosu-Mensah.

Publisert Sist oppdatert

Siden forrige utlånsrapport har det blitt spilt flere kamper som involverer våre utlånte, og her er derfor en ny rapport.

Shrewsbury Town 1-0 Oldham Athletic

Overraskelseslaget Shrewsbury ligger fortsatt på opprykksplass på nivå tre, og det er ikke fordi de har de beste offensive spillerne. Selv etter seieren mot Oldham har de scoret seks mål færre enn nettopp Oldham – og Latics er bare ett poeng over nedrykksplassen!

Noe er altså riktig i det defensive hos Shrewsbury, og målvakt Dean Henderson har definitivt vært viktig. Han har holdt nullen i 11 av de 23 ligakampene han har spilt. Det gjorde han også i mandagens kamp mot Oldham, der Shrewsbury økte avstanden til tredjeplassplasserte Blackburn, og han hadde flere gode og avgjørende redninger. Han har holdt nullen i fire av de fem siste kampene for Shrewsbury, blant annet borte mot ligaleder Wigan.

Aston Villa 5-0 Bristol City

Henderson er ikke den eneste keeperen som gjør det bra, og onsdag vant Sam Johnstones Aston Villa hele 5-0 mot Bristol City, som kjemper i toppen av nivå to, og som vi dessverre vet litt for godt at er et bra fotballag.

For Johnstone ble kampen rolig, og han får i Birmingham Mail karakteren 6 for innsatsen, og er med det for en gangs skyld ikke blant Villas beste. Det nevnes for øvrig at manager Steve Bruce var sint på Johnstone etter en noe treg igangsetting på et tidspunkt av kampen.

Han har nå holdt nullen i 10 av 25 ligakamper.

Johnstones situasjon i Villa er nevnt nevnt i onsdagens rykteoppdatering.

Northampton Town 0-1 Wigan Athletic

Regan Poole spilte hele kampen da Cobblers tapte 0-1 hjemme på Sixfields mot ligaleder Wigan. Ex-red Nick Powell scoret kampens eneste mål.

Poole får karakteren 6 av Northampton Chronicle, og de skriver at han var roligere enn da de tapte mot Portsmouth i den siste kampen i 2017, og at han klarte å nullifisere trusselen fra Will Grigg, men de bemerker også at de fortsatt synes at waliseren ser bedre ut på midtbanen.

Southampton 1-2 Crystal Palace

Etter en stund ute av laget, har skader og gode prestasjoner gitt Timothy Fosu-Mensah spilletid igjen.

Tirsdag spilte han hele kampen borte mot Southampton som høyreback, og Palace snudde kampen etter å ha havnet under først.

Vår mann fikk karakteren 6 av lokalavisa Croydon Advertiser, som skriver at han hadde en rolig førsteomgang, før han var mer med offensivt i den andre. De nevner ellers at han ikke gjorde mye feil mot Boufal.

Nederlenderen pådro seg også et gult kort.

FOSU-MENSAH: Det ble poeng mot City, før Palace tirsdag kveld tok tre viktige bortepoeng i Southampton. Her fra kampen mot City.
FOSU-MENSAH: Det ble poeng mot City, før Palace tirsdag kveld tok tre viktige bortepoeng i Southampton. Her fra kampen mot City.

Las Palmas 1-1 Valencia

Andreas Pereira spilte rett i underkant av en time i Valencias Copa del Rey-kamp mot Las Palmas.

På tidspunktet brasilianeren gikk ut, stod det 1-0 til Las Palmas.

Ellers:

  • Cameron Borthwick-Jackson og Devonte Redmond var ikke med i kamptroppene til henholdsvis Leeds og Scunthorpe mandag kveld.
  • Det er vinterpause i Nederland for Matty Willock og hans kolleger i Utrecht.
Powered by Labrador CMS