Gikk forbi Leeds igjen – blir det opprykk?

DE UTLÅNTE: Viktige seiere for Henderson og Tuanzebe.

Publisert Sist oppdatert

Her er vår oversikt over hvordan det gikk med de utlånte denne helga.

De fleste tjuvstartet, siden det i lavere divisjoner i England var full runde på langfredag.

Sheffield United 2-0 Nottingham Forest

Opprykkskampen i Championship er ellevill, og det forandrer seg stadig vekk hvem som ligger på andreplass av Sheffield United og Leeds.

Den siste uka har det vært Leeds, etter at Dean Henderson & co hadde gitt bort poeng i to kamper på rad, men fredag snudde det på nytt. Sheffield United vant komfortabelt 2-0 hjemme, mens Leeds gikk på et absurd 1-2-hjemmetap mot bortesvake Wigan – selv om de spilte mot ti mann i nesten hele kampen, og også tok ledelsen rett etter utvisningen. Sheffield United er nå foran på målforskjell, og kommer etter alt å dømme til å rykke opp om de vinner sine tre siste kamper. De kampene spilles mot Hull (B), Ipswich (H) og Stoke (B). Hull-kampen spilles allerede mandag.

Henderson fikk karakteren 7 av Sheffield Star. Han hadde ikke sin travleste dag på jobb, men gjorde en god jobb de gangene han var involvert – selv om han på et tidspunkt skapte et nesten-farlig øyeblikk da han mistet balansen.

Bolton Wanderers 0-2 Aston Villa

Axel Tuanzebe spiller så lenge han er skadefri, og det har han endelig vært i det siste igjen. I denne kampen måtte han ut med en skade med litt over et kvarter igjen, men ifølge manageren skal det ikke være en stor bekymring – om han ikke er klar til mandagens kamp, så er han nok sannsynligvis tilbake når det hele skal avgjøres.

Villa ligger nå svært godt an til play-off etter å ha vunnet ni kamper på rad (ny klubbrekord), og de kommer fort til å være favoritter i kvalifiseringsspillet også.

Etter 2-0-seieren mot Bolton får Tuanzebe karakteren 7 av Birmingham Mail.

Exeter City 1-3 Crawley Town

Matty Willock kom innpå med litt over ti minutter igjen da Crawley overraskende vant 3-1 borte mot Exeter.

Resultatet sørger for at Crawley nå har reddet plassen i Football League.

Willock ser ikke ut til å ha gjort seg særlig bemerket i innhoppet.

Newport County 3-1 Bury

Det er slettes ikke utenkelig at Newport kan sikre seg en play-off-plass. De er nå bare to poeng bak Exeter som har den siste play-off-plassen, og Exiles har i tillegg en hengekamp.

Fredag ble det en 3-1-seier mot opprykksjagende Bury hjemme på Rodney Parade, og som vanlig spilte Regan Poole hele kampen.

Poole har imponert i Newport, og hadde en svært viktig defensiv inngripen i denne kampen også, og i et nylig intervju med South Wales Argus sa Poole at han kjemper for fremtiden sin i Manchester United. Kontrakten går ut denne sommeren, men klubben har muligheten til å forlenge den. At han imponerer på lån øker nok sjansen til at han får en siste sjanse til å skape seg en karriere i United.

Northampton Town 3-1 Macclesfield Town

Macclesfield er for øyeblikket rett over streken i League Two, men kan slettes ikke føle seg trygge. Yeovil og Notts County er begge bare to poeng bak – men ingen av disse lagene er i særlig god form.

Kieran O’Hara spilte som vanlig for Macclesfield, og virker ikke å ha utmerket seg spesielt verken positivt eller negativt.

Kilmarnock 0-1 Aberdeen

James Wilson spilte hele andreomgangen da Aberdeen tok en svært viktig borteseier mot Kilmarnock – og nå er Dons i førersetet om tredjeplassen.

Hjemmelaget fikk en mann utvist før pause, men Wilson & co klarte ikke å utnytte det.

Wilson hadde noen avslutninger – en heading over og et hardt skudd som ble reddet på overtid – men han gjorde nok ikke noe som spilte ham inn i førsteelleveren.

Cercle Brugge 1-2 Kortrijk

Joel Pereira fikk sjansen fra start sist helg for Kortrijk, og fikk det samme igjen her.

Det endte med seier, og forhåpentligvis har Pereira nå overbevist nok til at han vil få mer spilletid fremover, etter en start der han stort sett satt på benken.

Andre:

  • Timothy Fosu-Mensah sliter med skade, slik vi omtalte her. Sannsynligvis er sesongen over for nederlenderen.
  • Ethan Hamilton imponerte som innbytter da undertegnede var på Accrington-Rochdale sist uke, og det var ærlig talt ganske vanskelig å forstå hvorfor han ikke spiller mer for tiden. Fredag var han igjen ubenyttet innbytter – men kan vel ikke klage veldig siden Rochdale tok en viktig seier, og et langt steg mot fornyet kontrakt. Vi mistenker vel bare at plassen ville blitt reddet enda litt fortere med Hamilton på laget.
  • Cameron Borthwick-Jackson var ubenyttet innbytter da Scunthorpe spilte 0-0 mot Blackpool hjemme på Glanford Park. Scunthorpe ligger i øyeblikket rett over nedrykksstreken.
  • Zak Dearnley var ikke i troppen da Oldham spilte 0-0 borte mot Cheltenham. Dette var fjerde kamp på rad at Dearnley ikke har vært involvert.
  • Callum Whelan ble lånt ut til Port Vale, men skal nå være på prøvespill hos Bolton. Ingenting tyder på at han fortsetter i United etter denne sesongen.
  • Tom Sang var som vanlig ikke i aksjon for AFC Fylde
Powered by Labrador CMS