Tuanzebe mot play-off, mens Henderson storspilte

DE UTLÅNTE: Hamiltons Rochdale og O’Haras Macclesfield vant svært viktige kamper tirsdag kveld, mens Henderson og Tuanzebe gjorde det bra på onsdag.

Publisert Sist oppdatert

Fem av våre spillere var i aksjon denne midtuka.

Vi starter med de to siste – fra opprykkskampen på nivå to i form av onsdagskampene – før vi beveger oss videre til de to nederste Football League-divisjonene med kampene fra tirsdag.

Birmingham City 1-1 Sheffield United

Onsdag ble en skuffende dag for Sheffield United. I helga tok de tilbake andreplassen som gir direkte opprykk, men i denne midtuka har Leeds gått forbi igjen, og leder an med fem kamper igjen – ett poeng foran Sheffield United.

Selv om Sheffield United nok ikke var helt fornøyde med dette bortepoenget, så kan i alle fall Dean Henderson være fornøyd. Han spilte en meget god kamp i Blades-buret, og får karakteren 8 av Sheffield Star. De trekker spesielt frem en akrobatisk redning fra tidlig i kampen.

Rotherham United 1-2 Aston Villa

Meningen var nok at Axel Tuanzebe skulle komme seg inn på laget igjen sakte, men sikkert etter å ha vært ute med skade i nesten fire måneder, men i helga måtte han byttes innpå etter at stopperkollega Kortney Hause ble skadet, og på grunn av den skaden var han det åpenbare valget her også – og da kommer han nok heller ikke til å gi fra seg den plassen så lett.

I denne kampen spilte han sammen med Tyrone Mings i midtforsvaret, og det så ikke særlig bra ut for Villa da Mings ble utvist, og Rotherham scoret på det påfølgende straffesparket.

Men Villa klarte å snu kampen med ti mann, og tok med det et gigantsteg mot en play-off-plass. Tuanzebe er fortsatt litt rusten, men fikk mye å ordne opp i her, og belønnes med karakteren 7 av Birmingham Mail etter at han stort sett løste oppgavene godt.

Accrington Stanley 0-1 Rochdale

Ethan Hamilton har vært ute av Rochdale-laget i det siste, muligens på grunn av det røde kortet han pådro seg for noen uker siden, men erstatterne har ikke akkurat imponert.

I den utrolig spennende kampen om å unngå nedrykk, så startet Rochdale denne tirsdagen på nedrykksplass, og Hamilton var igjen plassert på benken.

Førsteomgangen var helt fryktelig (artikkelforfatteren var til stede på Crown Ground), og Hamilton kom inn etter pause. Han startet veldig godt, før han etter hvert slet nesten like mye som resten av spillerne. Da Rochdale scoret det viktige vinnermålet (scoret av ex-red Oliver Rathbone, for øvrig), var Hamilton involvert i målet (med en såkalt hockeyassist – tredje siste Rochdale-spiller på ballen).

Hamilton trøkket bra til i duellene, og fikk også et gult kort.

Macclesfield Town 3-2 Exeter City

Kieran O’Hara spilte som vanlig for Macclesfield da det ble tre livsviktige poeng mot Exeter hjemme på Moss Rose.

Macclesfield kjemper om å unngå nedrykk, i en nedrykksduell som sannsynligvis innebærer at to av Macclesfield, Yeovil og Notts County (kanskje bør vi også ta med Matty Willocks Crawley i den diskusjonen) rykker ned til non-league. Etter denne seieren har O’Hara & co et lite overtak her, med fem kamper igjen.

O’Hara virker ikke å ha utmerket seg verken positivt eller negativt i akkurat dette oppgjøret.

Newport County 0-0 Swindon Town

Regan Poole spilte som vanlig samtlige minutter for Newport.

Motstander var Swindon, og det var dermed en kamp mellom to outsidere i kampen om en play-off-plass på nivå fire. Ingen av lagene er nok helt fornøyde med 0-0 slik sett, selv om håpet absolutt fortsatt lever (blant annet takket være hjelp fra Macclesfield mot Exeter).

Poole hadde en viktig defensiv blokkering, mens han også hadde en dobbeltsjanse offensivt hvor Swindon fikk blokkert. Ellers så det ut til at han kanskje måtte av med skade etter en klønete involvering, men han kunne fullføre. Uansett: Poole og Newport holdt nullen, selv om det ikke ble tre poeng denne gangen.

Ellers:

Tom Sang er på utlån til opprykksjagende AFC Fylde i National League, men har spilt svært lite. Han var ikke involvert da Fylde tirsdag kveld vant borte mot Gateshead.

Powered by Labrador CMS