Best i Villa-forsvaret

DE UTLÅNTE: Noen hadde gode dager på jobb, mens en av våre måtte bæres av banen på båre.

Publisert Sist oppdatert

Noen av våre utlånte har vært i aksjon denne helga også.

Her er en oppsummering av hvordan det gikk.

Bristol City 1-0 Sheffield United

Bristol City var svært lystne på å låne Dean Henderson denne sesongen, men slik ble det ikke. Henderson endte opp i Sheffield United, der han har startet sesongen veldig godt.

Det var likevel Bristol City som var best i dette oppgjøret. Henderson klarte ikke å hindre mål, og dermed vant hjemmelaget.

Henderson skal ha hatt en nokså rolig dag på jobb, og får karakteren 6 fra lokalavisa Sheffield Star. De omtaler en akrobatisk redning tidlig i kampen, og noen litt halvskumle øyeblikk senere, men skylden for målet sendes ikke i retning Henderson.

Bristol City-manager Lee Johnson roste United-keeperen på pressekonferansen etter kampen.

– Jeg synes Dean er en fantastisk målvakt. Han har hatt et fantastisk år, og en strålende start på denne sesongen også.

Blackburn Rovers 1-1 Aston Villa

To tidligere Premier League-lag møtte hverandre på Ewood Park, og Axel Tuanzebe spilte hele kampen for Aston Villa.

Aston Villa-fansen har fortvilt over at Steve Bruce ikke har brukt Tuanzebe sentralt sammen med ex-red James Chester, og at han heller har blitt plassert på høyrebacken, men i denne kampen spilte han sentralt.

Birmingham Mail gir ham karakteren 6,5 for innsatsen, noe som er best i forsvarsrekka, og bare innbytter Conor Hourihane (som scoret utligningsmålet på overtid) får en bedre karakter enn det på børsen.

Avisa skriver at Tuanzebe så kompetent ut bortsett fra en heading i førsteomgangen som skapte trøbbel, og at han og Chester nå bør få noen kamper på å danne en stopperduo.

Wimbledon 2-3 Scunthorpe United

Cameron Borthwick-Jackson fikk på ny tillit fra nyansatte Stuart McCall, men var ikke lenge på banen på Kingsmeadow.

Han fikk seg en solid smell (på stillingen Wimbledon 0-1 Scunthorpe) etter en halvtime som førte til at han ble bært av banen på båre etter å ha blitt behandlet av begge lags medisinske apparat.

Det skal være snakk om en hjernerystelse som kan sette ham ut av spill noen uker. God bedring, CBJ!

 

Macclesfield Town 1-2 Lincoln City

En sen utligning ga Silkmen håp om at de skulle ta poeng mot serielederen, men Lincolns Jason Shackell endte opp med å avgjøre kampen i sluttminuttene.

Det var ikke Kieran O’Haras feil. United-keeperen ble kåret til banens beste, og i intervjuet under kan en høre hans tanker om tapet.

Macclesfield har ikke vunnet etter opprykket, og står med utrolige 31 kamper uten seier i denne divisjonen.

St. Mirren 0-0 Celtic

Oran Kearney ble nylig ansatt som ny St. Mirren-manager etter at Alan Stubbs fik fyken, og St. Mirren tok årets første poeng i Kearneys første kamp – mot tittelfavoritt Celtic.

Det hjalp selvsagt at Celtic fikk en utvisning i det 37. minutt av oppgjøret.

Matty Willock er en av få som gjorde en OK figur under Stubbs, men ble her plassert på benken. Han kom inn i det 87. minutt. Vi får satse på at han snart i Kearneys startellever.

Motherwell 0-1 Heart of Midlothian

Demetri Mitchell spilte hele kampen da Hearts vant 1-0 på Fir Park i Motherwell.

Mitchell har vært ventet å spille i gamleposisjonen (venstrekant) under dette låneoppholdet, men samtidig er jo en av fordelene hans at han har blitt ganske allsidig, og i denne kampen var han tilbake på venstrebacken. Det løste han bra – The Scotsman ga ham karakteren 7, og skriver at han ikke sviktet laget på noen måte i den posisjonen, og at han også hadde noen truende offensive løp.

Hearts har startet sesongen med fem seiere (til tross for en manager som har slitt med helsa, og som ikke følte seg klar til å være på benken i denne kampen), og topper noe overraskende tabellen i den skotske serien.

Andre:

  • Timothy Fosu-Mensah ble av en eller annen grunn vraket av Fulham til bortekampen mot Manchester City, selv om han har vist bra form, og i tillegg gjorde en meget god kamp mot City sist sesong. Han ble værende på benken hele oppgjøret, mens City vant 3-0 mot London-laget.
  • James Wilson har stort sett vært skadet etter at han ankom Aberdeen, og han var igjen derfor utenfor troppen da Aberdeen spilte 1-1 borte mot St. Johnstone. Manager Derek McInnes uttalte i forkant av oppgjøret at han fortsatt har tro på at Wilson kan bli en stor spiller for Aberdeen.
  • Joel Castro Pereira var ikke med i Vitórias kamptropp til søndagens cupkamp mot Nacional.
Powered by Labrador CMS