Rooney-eventyret fortsetter

United-legenden leker seg i USA.

Publisert Sist oppdatert

Nei, vi skal ikke følge Wayne Rooney fra kamp til kamp i USA, men samtidig kan vi ikke ignorere United-legendens enorme påvirkning på DC Uniteds resultater.

Da Wayne Rooney debuterte for DC United 14. juli lå laget på sisteplass i sin avdeling i Major League Soccer.

I natt, 19 kamper senere, skjøt 32-åringen laget sitt til play off etter noen ville måneder, hvor Rooney selv har stjålet hovedrollen.

Natt til mandag scoret han to nye mål i kampen mot New York City, noe som betyr 12 mål på 19 kamper i USA og noe som altså betyr at han har ledet DC United fra sisteplass til en sikker plass i sluttspillet i USA.

1-0-målet:

Rooneys andre mål:

Det kan legges til at han ikke scoret i noen av sine tre første kamper i USA, så i realiteten snakker vi om 12 mål på 16 kamper.

I tillegg har han servert seks målgivende.

Seieren betyr at DC United, som kun vant to av sine første 14 kamper, nå står uten tap på sine siste ni – og har fem strake seirer.

– Det var et fantastisk resultat mot et godt New York City-lag, sa Rooney etterpå.

– Vi vant den forrige kampen, men jeg synes ikke at vi leverte bra nok da, men i denne kampen var gutta fantastiske, la han til.

Kanskje ikke så rart med skryten, New York har vært ligaens nest beste lag så langt i sesongen, men ble altså slått 3-1 i natt.

– Det var en fantastisk prestasjon fra første spark. Vi kjempet, forsvarte oss godt og var alltid farlige da vi gikk fremover i banen. Det var tre fortjente poeng. Vi kan være stolte i dag, fortsatte han.

Det er bare én kamp som gjenstår av den amerikanske grunnserien, før sluttspillet spilles fra slutten av oktober til midt i desember.

Powered by Labrador CMS