– United er drømmen min

– Det er derfor jeg dro hjemmefra da jeg var 16, sier reservekaptein Davide Petrucci.

Publisert Sist oppdatert

Sommeren 2008 hentet United Davide Petrucci til Manchester. 16-åringen hadde imponert for Roma sesongen før da han nettet 14 mål på 19 kamper der. Han hadde også imponert for det italienske U17-laget.

Men i 2009 var ulykken ute – en skade satte ham utenfor i lang tid, og det var først i fjor sommer han var ordentlig tilbake på banen igjen.

Nå ser 20-åringen imidlertid ut til å være bedre enn noen gang.

Han er kaptein på reservelaget, og var også med i A-lagstroppen som reiste til bortekampen mot Tottenham tidligere denne sesongen.

– Det er dette som er drømmen, sier Petrucci i et intervju med klubbens nettside, manutd.com.

– Målet er å spille for United. Det var derfor jeg dro hjemmefra da jeg var 16. Alt var nytt, jeg kunne ikke engelsk og kjente bare Kiko (Federico Macheda). Jeg ønsket imidlertid å bli United-spiller så sterkt – så sterkt – derfor gjorde jeg det.

– Perfekt med italiensk sol

Etter at han fant seg til rette i Manchester, er det været som har vært den største utfordringen.

– Herregud, det er ille her. Jeg liker virkelig ikke været. Men jeg elsker Manchester. Hadde man hatt den italienske sola her så ville det vært det beste stedet i verden.

– Men jeg pleide å dra over til Kiko i begynnelsen, for å spise italiensk mat og henge litt sammen med dem. Så fikk jeg en engelsklærer, og sakte begynte jeg å lære språket.

– Hvor langt unna føler du at førstelagsspill er?

– Det er ikke langt, men på samme tid er det fortsatt langt. Jeg må jobbe hardt, for selv de største stjernene er aldri sikret plass på laget. Det er alltid nye utfordringer. Det er likt for alle.

– Det neste målet nå er å spille for førstelaget. Det handler først om å komme seg på benken. Så om om å få debuten min. Det vil være som en drøm, sier han.

4. plass

Petrucci har scoret sju mål for United-reservene denne sesongen. Det er bare Will Keane, Mame Biram Diouf (nå Hannover) og Jesse Lingard som har scoret flere.

Her kan du lese hele intervjuet på manutd.com.

Powered by Labrador CMS