Ryktesaker, uke 3

OPPDATERT 22.10: Rooney ut, Cavani inn?

Publisert Sist oppdatert

United.no samler ryktene i én sak slik at dere som elsker dem lett kan finne fram, mens de av dere som ikke er glad i rykter lett kan holde dere unna.

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 19. januar

22.10: Ryktene har ikke stoppet. Mange hevder fremdeles at Wayne Rooney kommer til å forlate klubben til sommeren. Hvis det skjer, mener det The Mirror at Manchester United kommer til å erstatte ham med Edinson Cavani.

21.00: Ifølge Canal + kan Yohan Cabaye komme til å forlate klubben om Newcastle klarer å signere Rémy Cabella. TV-kanalen spekulerte søndag i om Manchester United kan være neste stoppested.

13.00: Flere engelske medier har i dag plukket opp en sak om at David Moyes kommer til å få hele 150 millioner pund å handle for. Det er Daily Star som først hadde saken, og avisen fortsetter ved å nevne konkrete spillere som Moyes vil gå for. Både Edinson Cavani og Julian Draxler nevnes, i tillegg til navn vi har nevnt mange ganger før her, som Ilkay Gundogan, Marco Reus, Koke og Leighton Baines. Et litt mer ukjent navn er Eliaquim Mangala, som spiller i Porto.

Draxler har lenge vært koblet vekk fra Schalke, og med en utkjøpsklausul på hele 370 millioner kroner, vil nok klubben la han gå, dersom et bud kommer inn. Det som taler imot, er at 20-åringen for tiden er skadet, og trolig derfor vil bli i klubben frem til sommeren.

09.00: I Spania snakkes det mye om Manchester Uniteds interesse for Atletico Madrids Koke. Lørdag meldte Marca at løpet av kjørt, ettersom spilleren signerte ny kontrakt med klubben sin, men i dag er tonen annerledes igjen. Nå sammenlignes situasjonen med det som skjedde da Fernando Torres og Sergio Aguero ble solgt derfra. Begge hadde fått nye kontrakter, og klubben var dermed ikke tvunget til salg. Marca melder søndag morgen at Kokes nye kontrakt kan være første steg på vei mot et salg, men at spilleren da kommer til å bli dyrere enn 24 millioner euro, som var utkjøpsklausulen han.

Lørdag 18. januar

18.00: Det er ingen hemmelighet at David Moyes har vært interessert i å hente en ny venstreback. Skotten har tidligere forsøkt seg på både Leighton Baines og Fábio Coentrão, og dette har ført til usikkerhet rundt fremtiden til Patrice Evra. Nå skriver italienske Tuttosport at Juventus skal være interesserte i å sikre seg den franske venstrebacken. Kanskje kan Evras defensive svakheter i større grad kamufleres i en formasjon med tre midtstoppere?

17.30: Ifølge spanske Mundo Deportivo skal Manchester United stå klare til å betale 12 millioner euro for Inters Fredy Guarín. Den italienske nyhetssiden Sports Mediaset hevder at Moyes er desperat etter å forsterke, og United skal være i førersetet når det gjelder Guarín, etter at Chelsea fikk kloa i Nemanja Matic.

14.00: Manchester United skal i lengre tid ha jaktet på Koke fra Atletico Madrid, og lørdag melder Marca, at United var villige til å betale utkjøpsklausulen hans på 24 millioner euro, men at spilleren selv valgte å si nei. Istedet har han nå bundet seg til Atletico, og nå er klausulen oppe på mer svimlende 60 millioner euro.

13.20: Mancheser United jakter forsterkninger til midtbanen sin, og etter å ha sendt Anderson på lån til Fiorentina, er behovet bare blitt større. Nå melder Daily Mail, at klubben er optimistiske med tanke på å få til en overgang for Ilkay Gundogan. Flere storklubber er ute etter midtbanespilleren, men United håper de kan lokke med garantert plass i laget.

12.20: United har fortsatt ikke hentet noen i januarvinduet, men mange tror at Fabio Coentrao kommer til å bli den første som kommer inn dørene. Nå skal venstrebacken selv jobbe for å få til en overgang, i følge spanske AS. Avisen sier at spilleren hadde en prat med Carlo Ancelotti på torsdag, der han gjorde det klart at han ønsker å forlate klubben, til fordel for Manchester United.

11.10: Adnan Januzaj er et hett navn i media denne sesongen, men etter å ha signert langtidskontrakt med United, handler artiklene sjeldent om eventuelle overganger. I dag melder belgiske Het Laatste Nieuws, at det engelske fotballforbundet jobber på spreng for å undersøke alle muligheter til å få unggutten til å kunne spille landskamper for England, så fort som mulig.

Fredag 17. januar

19:51: Dave Filmer, journalist i Metro mener det er riktig av Leighton Baines å si nei til Manchester United. Du kan lese mer her.

19:09: Ifølge talkSPORT skal Manchester United være interessert i Hernanes.

14.45: Southampton inviterer ikke akkurat til bud på Shaw og Lallana og de andre stjernene, så får man se hva de sier om STORE bud kommer…

 

12.30: Goal.com er ikke akkurat på toppen av toverdighetslista, men skriver nå at Wilfried Zaha ble rasende da han torsdag skjønte at United ikke ville låne ham ut i januar. Det hele skal ha endt med høyrøstet krangling – om man altså skal tro nettstedet. Les saken hos goal.com her. I den grad det virkelig er sant så vil nok andre melde det samme etter hvert – ellers bør man nok ta dette med en stor klype salt.

09.40:Midtstopper Ezequiel Garay er blitt koblet til oss i over ett år, så tar ikke helt av selv om O Jogo visstnok melder at en overgang er nær for Benfica-spilleren.

 

09.30: United skal ha fortalt Southampton at de gjerne vil holdes informert om eventuell utvikling rundt back Luke Shaw, skriver The Telegraphs Matt Law. Chelsea og Man. City er villig til å betale 20 millioner pund eller mer i januar eller til sommeren, men United ønsker altså å holdes informert. Shaw skal, ifølge rapportene, være Chelsea-fan fra barndommen av, og har bedt om et møte med klubben for å avklare hva slags fremtid han kan se for seg der etter at formann Nikola Cortese trakk seg onsdag. Les saken her.

09.15: Liten oppdatering på Nani – og hans kamp for en ny klubb…

 

09.00: United skal ha vist interesse for Inter Milans Fredy Guarin, selv om interessen, ifølge Sky Italia, fortsatt er på «fosterstadiet». Her kan du lese hva Serie A-ekspert Thomas Høy skrev om Guarin på united.no tidligere i uka.

08.45: En Marek Hamsik-overgang ser lite trolig ut. Da Hamsik returnerte etter skade denne uka, uttalte Napoli-manager Rafael Benitez at han så Hamsik som sin første store signering i januar…

08.00: Anderson er altså i Italia og skal gjennom en legesjekk der. Det følger vi i denne saken.

Torsdag 16. januar:

21.23: Denne, fra tidligere i kveld, er kanskje ikke hyperinteressant, siden United garantert samler informasjon om mange spillere, men vi kan ta det med likevel:

 

19.20: Manchester Evening News-sak om Anderson kan du lese her, men det er lite nytt der. Det blir uansett meldt at et lån er mest sannsynlig først, og at det heller kan bli permanent senere.

18.38: Enda mer om Anderson:

 

18.36: Anderson er i Italia:

 

17.45: Alexander Büttner har blitt lenket i mange slags retninger, og United blir koblet til mange venstrebacker. Men ifølge Büttners agent er en overgang lite aktuelt nå. Les mer (ekstern link).

17.40: Anderson er på vei til Fiorentina, som meldt tidligere både i dag og andre dager, og her er et bilde av ham fra flyplassen før avreise:

Vi følger med på om det blir noen utvikling.

17.30: Bury FC har frigitt fem nye spillere. Om noen av dere frykter at dette blir nevnt i denne spalten fordi United føler at midtbaneløsningen ligger der, så kan dere ta det med ro. Grunnen er at det kan være relevant med tanke på følgende tweet:

Tweeten er skrevet at Bury-fan og Clubline-journalist Keith Maddock, som følger Bury tett. Han utdyper ikke om det er snakk om lån eller permanente overganger, og har altså heller ikke kommet med noen navn. Bury spiller på nivå fire, og om det er snakk om lån er det altså ikke snakk om de spillerne som har kommet lengst i utviklingen.

14.00: Eller er Anderson på legesjekk i morgen. Uansett virker det som om overgangen til Fiorentina nærmer seg.

 

13.40: Siste nytt om Anderson…

 

12.00: Ifølge Daily Mail har United også sjansen til å hente Yuto Nagatomo fra Inter Milan, som ny venstreback. Nagatomo er 27 år, og ville kanskje kunne gitt Shinji Kagawa et enda bedre miljø i Manchester, om han kom.

09.40: Vi har samlet litt informasjon om hva Moyes og Neville egentlig ble vitne til av prestasjoner i kampene de så tirsdag kveld. Moyes var muligens også på Napoli-kamp onsdag, uten at vi har funnet ut om han virkelig var det. Les den saken her.

09.00: David Moyes var også på kamp tirsdag. To dager etter at han så Cagliari – Juventus, var Moyes til stede på Bordeaux – Paris St. Germain i den franske cupen. Det rapporteres at han så Zlatan Ibrahimovic, men samtidig er det flere Paris-spillere som kan ha vært interessante.

08.30: Jakten på venstreback fortsetter, og ifølge Daily Mail var Phil Neville til stede på Atletico Madrids kamp mot Valencia i den spanske cupen tirsdag kveld. Der så han på Madrids venstreback, Filipe Luiz, en 28 år gammel brasilianer som har storspilt for hovedstadslaget.

08.00: Southampton-formann Nicola Cortese trakk seg onsdag, og nå fryktes det «masseflukt» fra klubben, skriver The Times. De mener  både manager Pochettino og flere spillere kan forsvinne. Back Luke Shaw er blant de som har vært heftig koblet til United. Ifølge The Sun kan Shaw og andre  Southampton-spillere muligens be om å få forlate klubben allerede i januar, for å komme seg vekk nå.

07.35: Daily Star igjen, ikke den mest troverdige av avisene, men nå nevnes et kjøp igjen av Marek Hamsik. Avisa siterer italienske kilder og en potensiell overgangssum på 25 millioner pund for Napoli-spilleren. Les saken her.

07.30: En ikke-navngitt engelsk klubb skal ha fått avslått et bud på Everton Ribeiro – spilleren som har vært sterkt koblet til United de siste månedene. Budet skal ha vært på 10 millioner euro, og agenten sier at nye samtaler skal skje i løpet av et par dager. Les saken i Daily Star her.

Onsdag 15. januar

21.00: Det har lenge blitt spekulert i om Fábio kommer til å forlate United i januar. Enkelte aviser hevdet også at tvillingbror Rafael var på vei bort, men dette avkrefter sistnevnte kontant.

– Jeg drar ikke! skriver han på sin Instagramprofil.

20.55: I november ble det ryktet at både Liverpool og Manchester United var interesserte i Atléticos Arda Turan. Siden den gang har ryktene kommet og gått. Nå forteller spilleren selv at han ikke har noen planer om å forlate hovedstadsklubben.

– Jeg har det helt perfekt her, sier han blant annet i et intervju med AS.

20.35: Real Madrids venstreback Fábio Coentrão var særdeles nær en låneovergang i sommer, og ryktene har fortsatt også i januar. Nå skriver imidlertid Daily Mail at David Moyes har begynt å tvile på om portugiseren er rett mann å hente.

17.35: Ifølge Gazzetta dello Sport skal Manchester United være interesserte i å erstatte Anders Lindegaard med Vito Mannone. Mens Uniteds danske målvakt skal være interessert i mer spilletid, kan Sunderland-keeperen være mannen som blir Uniteds neste «nummer to». Gus Poyet skal være interessert i å erstatte ham med Mariano Andujar, men målvakten skal ikke bli klar før til sommeren, og overgangen skal derfor ikke være aktuell før argentineren er spilleklar.

16.30: For mange supportere er han selve drømmesigneringen. Nå melder tyske Bild at Manchester United har lagt inn et bud på İlkay Gündoğan. Avisen er tidvis meget velinformert, og var blant annet fullt oppdatert da både Mario Götze og Robert Lewandowski forlot Dortmund til fordel for Bayern München.

Tyskeren selv har uttalt seg om situasjonen.

– Jeg har ikke bestemt meg ennå. Borussia Dortmund er den første klubben jeg snakker med.

– Jeg kommer til å ta en veloverveid avgjørelse snart, men jeg holder mulighetene åpne på nåværende tidspunkt.

– Borussia Dortmund har ikke gitt meg et ultimatum. Jeg prøver bare å fortsette å jobbe meg i form igjen. Det er det som er min hovedprioritet for både Dortmund og meg selv.

Gündoğan har slitt med skader denne sesongen, noe som har gjort at han har måttet se store deler av sesongen fra sidelinjer. Om rapportene til Bild viser seg å medføre riktighet, skal det bli interessant å se hvordan Dortmund svarer på budet som ryktes å være på om lag 20 millioner pund, og om spilleren selv ønsker å gå til en av verdens største klubber. 

15.00: Daily Mail skriver i dag at Nani kan være på vei til Valencia allerede i løpet av en ukes tid. En snarlig overgang avhenger imidlertid av at den økonomisk skakkjørte spanske klubben blir kjøpt opp av finansmannen Peter Lim. Valencia sliter med stor gjeld, men om Lim lykkes med å overta klubben i løpet av de nærmeste dagene, har han lovet å stille 40 millioner pund til rådighet for å forsterke spillerstallen. Nani skal være spilleren som troner øverst på ønskelisten.

09.15: Guardian er bare en av mange aviser som i dag bringer historien om at Leighton Baines og Everton er mye nærmere enighet om en ny kontrakt for den solide venstrebacken. Det er i så fall veldig dårlige nyheter for David Moyes som har ønsket å hente Baines til Old Trafford siden sommeren. United fikk avslått sine bud på Baines i sommer, og nå kan det se ut til at Baines vil bli værende på Goodison Park ut karrieren.

08.00: En ny januardag med nye rykter, men navnene som går igjen er gamle kjenninger. United har fått beskjed om at Paul Pogba ikke under noen omstendigheter forlater Juventus i dette vinduet, men at døren kan stå på gløtt i sommer. Det skriver Manchester Evening News sin United-korrespondent Stuart Mathieson. Men om United skulle lykkes i å overtale Juventus til å selge Pogba tilbake til United blir han ikke billig. Den unge franskmannens agent, Mino Raiola, er ikke den mest populære mannen på Old Trafford og har dessuten sagt: Med all respekt for Gareth Bale, Pogba er bedre. …

Men Independent på sin side skriver at Pogba er så bitter over behandlingen han fikk av Sir Alex Ferguson på Old Trafford at han aldri vil spille for United igjen. Uniteds historie med Pogbas agent Raiola vil heller ikke gjøre saken lettere, ifølge Independent.

Tirsdag 14. januar:

20.30: Ulike medier har i løpet av dagen nevnt at både Rafael og Fabio kan forsvinne i sommer. Rafael har nå avkreftet dette på sin Instagram-konto. I kommentarfeltet til dette bildet, skrev han «I am not leaving».

11.00: Daily Star, som vi ikke akkurat stoler mest på, skriver tirsdag at David Moyes privat har sagt at hele ti spillere i dagens United-tropp må skiftes ut. Les saken her.

08.30: Fulham rapporteres nå også å være en av klubbene som jager Nani. Fra før av er Sporting Lisboa på lista, men hva vil United. Moyes ga jo Nani en ny femårskontrakt i sommer.

08.00: The Times skriver også om Paul Pogba. Ifølge avisa skal Pogba visstnok være klar for en retur til Premier League, og gjerne også United.

07.42: Ezequiel Garay fra Benfica har lenge blitt koblet til United, men nå ser han ut til å ende i Zenit St. Petersburg, skriver Daily Express. Les saken her.

07.40: Moyes ønsker også å gi Nemanja Vidic en ny ettårskontrakt med en lønn på 90.000 pund i uka. Spørsmålet er hva Vidic tenker om det – da klubber som Galatasaray vil tilby ham om lag 150.000 pund, ifølge Daily Mirror. Les saken her. Monaco skal også være interessert i Vidic, ifølge Daily Mail.

07.30: David Moyes gikk rett i samtaler med Juventus’ sjefsforhandler etter å ha sett Cagliari mot Juventus i helga. Det skriver Daily Mail. I møtet skal Moyes ha snakket om hva han ønsker, og det er ifølge avisa å hente både Paul Pogba og Arturo Vidal til Old Trafford – uansett om det akkurat nå ser veldig vanskelig ut. Les saken her.

Mandag 13. januar:

21.45: Det skal kun være et spørsmål om tid før Anderson signerer for Fiorentina, ifølge flere italienske aviser, blant andre Sky Italy, samt profilerte journalister på Twitter. Det skal være snakk om et lån med opsjon på kjøp, og det ryktes at brasilianeren skal gjennomføre medisinsk test i løpet av uken.

17.48: Det har vært litt forskjellige slags rykter om Nick Powell, kanskje egentlig mest om at United vurderte å låne ham ut til en Premier League-klubb heller enn Wigan der unggutten er nå. En liten oppdatering på Powell fra en lokalavisjournalist i Wigan:

 

17.44: Manchester Evening News har publisert en sak om Anderson nå, og ikke bare meldt det på Twitter og i andre saker slik som tidligere, så her (ekstern link) kan du lese den.

17.22: Angående Claudio Marchisio:

 

17.15: Anderson kom til klubben sommeren 2007, og har altså vært her i mange år. Nå kan det være slutt, for Manchester Evening News mener å vite at avtalen er klar:

I så fall kan det fort komme en annonsering i løpet av dagen.

10.30: Gazzetta dello Sport skriver at Fiorentina helst ønsker Anderson på lån, men at de kan betale opp til 10 millioner euro for brasilianeren vår.

08.40: Daily Star hevder at United nekter å gi opp Juan Mata, at de har vært i kontakt med agenten og kan komme til å prøve seg med et bud på 27 millioner pund. Avisa mener likevel at det blir vanskelig å få til en avtale – uten å sende Wayne Rooney motsatt vei. Ellers nevner de også ryktene rundt Vidal og Coentrao. Les saken her.

08.05: Ifølge Tuttosport sa David Moyes til Tuttosport at «jeg er her på ferie» etter kampen mellom Cagliari og Juventus. Les saken her.

07.53: Uniteds Robbie Cooke fikk se Ander Herrera leverere sesongens beste kamp så langt, skriver Sport Witness. Kan det føre til at United går for ham nå i januar? Club Athletico vant 6-1 med Cooke på tribunen. Les saken her.

07.50: Det var flere United-speidere ute på oppdrag.

 

07.35: Phil Neville var på Rayo Vallecano-kamp i La Liga i helga. Daily Mirror mener han var der for å se nærmere på Saul Niguez – som er leid ut til Vallecano fra Atletico Madrid. Mirror  utelukker heller ikke at Neville kikket nærmere på Alex Galvez, som Dortmund bød på i sommer. Galvez er en 24 år gammel midtstopper. Niguez er en 19 år gammel spansk U21-landslagsspiller. Les saken her.

07.32: Daily Express utelukker ikke at Moyes vurderer å hente Paul Pogba tilbake til Manchester – et par år etter at han altså forlot United til fordel for Juventus for nesten ingenting. Les saken her.

07.30: David Moyes var altså til stede på Cagliari – Juventus søndag. Juventus vant 4-1, og mediene spekulerer i hvem Moyes å på. Daily Mail mener det var Cagliaris midtstopper, Davide Astori, en 27 år gammel italiensk landslagsspiller, i tillegg til Juventus’ midtbanespiller Arturo Vidal. Samtidig fikk han samtidig sett flere andre spillere som er koblet til United i vinter. Les saken her. Legg merke til at United også ser slike turer som fine muligheter til å se mulige fremtidige motstandere i Champions League, og hvordan andre lag spiller fotball.

Powered by Labrador CMS