Ryktesaker, uke 50

United skal være forberedt på å skille lag med Paul Pogba i januar.

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 16. desember:

08.40: Det har vært mye snakk om sportsdirektør til Manchester United, og nå mener Daily Mail at klubben har funnet sin mann.

Paul Mitchell, Manchester-gutt, har jobbet som sportsdirektør for Tottenham, Southampton og MK Dons, og jobber i dag for RB Leipzig. Nå er han høyaktuell for jobben som sportsdirektør i verdens største klubb. 

Det er derimot ikke klart hvordan Mourinho ville passet inn i denne nye situasjonen, står det i saken.

08.23: Manchester United er klare til å selge Paul Pogba allerede i januarvinduet, skriver The Mirror. Ledelsen i United har kommet til denne beslutningen fordi de mener det kan hjelpe resten av sesongen til Mourinho, mener avisen.

Juventus skal være interessert, og det foreslås en låneavtale i januar, gitt at en slik avtale blir gjort permanent etter sesongen.

United skal ønske seg en spiller i retur, men det er ikke sikkert at førstevalget – Miralem Pjanic lar seg lokke til Old Trafford. Da vil det være mer gunstig å forhøre seg med Alex Sandro, skal vi tro The Mirror.

Lørdag 15. desember:

17.40: Andreas Pereira, noe i likhet med Antonio Valencia denne sesongen, til gode å vinne tilliten til Mourinho. I den forbindelse skriver The Mirror at West Ham er interessert i å hente midtbanespilleren på lån i januar.

Chelsea og Arsenal skal ha vist interesse for å signere Pereira, men da på permanent basis.

08.19: Flere aviser har saker om Antonio Valencias situasjon i Manchester United, og det er solide, pålitelige journalister som har skrevet sakene.

Både Chris Wheeler i Daily Mail og Paul Hirst i The Times er blant de som melder at Valencia er åpen for å forlate United allerede i januar. United-kapteinen skal ha akseptert at det er usannsynlig at han kommer til å gjenvinne tillit hos Mourinho.

Ecuadorianeren ble frosset ut av laget i to måneder etter at han likte en Instagram-post med et budskap om at Mourinho burde sparkes, selv om han kom med både en offentlig og personlig unnskyldning til Mourinho. Det er nesten tre måneder siden Valencia startet en ligakamp.

I tillegg skal Mourinho ha vært misfornøyd med Valencias fysiske tilstand etter sommerferien, i tillegg til at det i september også var irritasjon over at han ikke var til stede på ligacupkampen mellom United og Derby, noe Mourinho mener han burde vært i rollen som klubbkaptein.

Kontrakten hans går ut kommende sommer – men United har en forlengelsesopsjon.

Det er ikke helt utenkelig at han spiller fra start mot Liverpool til tross for alt over, siden Uniteds skadeproblemer er såpass store.

Fredag 14. desember:

21.00: Manchester United har trolig verdens beste keeper i sine rekker, men de siste månedene har det hersket usikkerhet om David de Gea har ønsket å sette navnetrekket sitt på en ny United-kontrakt.

Nå har imidlertid spanjolen snudd skal vi tro The Sun. De Gea skal nemlig ha fortalt nære venner at han er nær ved å signere en ny kontrakt med United som kan bli verdt opp mot 400.000 pund i uken om alle bonuser regnes med.

Det vil i så fall føre spanjolen opp i den desiderte lønnstoppen i United sammen med Alexis Sánchez, skriver tabloidavisen.

08.00: José Mourinho, som så sent som for bare få dager siden ble påstått å ha fått grønt lys til å gjøre innhogg på januarmarkedet, sies nå å ha blitt stadig mer misfornøyd med klubbens mangel på overgangsaktiviteter.
Det er The Telegraph som hevder dette i en sak signert av Dave Woods og svært troverdige James Ducker.

07.55: Manchester United hevdes å ha vært i samtaler med Galatasaray-president Mustafa Cengiz i forbindelse med et mulig januarkjøp av Istanbul-klubbens 18 år gamle midtstopper Ozan Kabak.
Ifølge tyrkiske Aksam [via MEN] fløy Cengiz til England for å diskutere en overgang for spilleren som også har blitt linket til Manchester City.
Galatasaray sies å være ute etter €20 millioner [£18 mill.] for Kabak, hvis kontrakt utløper i 2020.

Torsdag 13. desember:

18.39: The Guardian skriver at Tottenham forbereder seg på at Mauricio Pochettino kan være en ønsket mann den kommende sommeren. Spesielt Real Madrid følger med på ham, men Manchester United skal også være beundrere av jobben argentineren har gjort.

Tottenham gikk videre fra Champions League på bekostning av Inter etter en sen utligning mot Barcelona, og ligger på 3. plass i ligaen til tross for en del skadeproblemer og diverse stadionutfordringer – i tillegg er de i ligacupkvartfinalen.

The Guardian skriver ingenting konkret om at noen United-tilnærming er på gang, så dette handler mer om at Spurs er forberedt på at de må kjempe for å beholde manageren.

18.36: Daily Mirror skriver om Arsenals stopperjakt, og Eric Bailly nevnes som den ene av tre aktuelle. Gary Cahill og Valladolids Fernando Calero er de to andre, og sistnevnte skal være den aller mest sannsynlige.

Saken er ikke skrevet av avisas bestemann på Arsenal-stoff.

15.30: Christian Pulisic er ikke et fremmed navn for de som leser ryktebørsen på united.no. Borussia Dortmund-spilleren har hatt en voldsom utvikling de siste sesongene, men amerikaneren har i senere tid mistet plassen på laget til stjerneskuddet Jadon Sancho.

Dortmund-sjef Michael Zorc uttalte nylig at han ikke ville vurdere å selge noen av sine stjerner i januar, men om Pulisic var han noe mer diffus: 

– Jeg forventer at Pulisic fortsatt bærer Dortmund-drakten i februar, er Zorc sitert på av The Mirror.

Onsdag 12. desember:

14.15: Tuttosport [via The Mirror] hevder at Juventus forbereder et bud på €80 millioner [£72,3 mill.] i et forsøk på å lokke United til å sende Paul Pogba tilbake til Italia i januar.

09.20: Manchester United vil ha speidere til stede når Ajax i kveld tar imot Bayern München til avgjørende kamp om førsteplassen i Champions League-gruppe E.
Det er heller ingen liten oppgave speiderne har blitt forelagt. Ifølge The Mirror skal de nemlig se nærmere på ikke mindre enn seks av hjemmelagets spillere!
I tillegg til 19 år gamle Matthijs de Ligt og 21-åringen Frenkie de Jong, som begge har vært linket til United tidligere, står også Noussair Mazaoui [21 år, høyreback], Donny van de Beek [21 år, sentral midtbane], Hakim Ziyech [25 år, offensiv midtbane] og den 21 år gamle spissen David Neres, på speidernes oppdragsliste.

08.10: Daily Mail hevder at United viser interesse for Middlesbroughs 19 år gamle venstreving Marcus Tavernier. Angivelig er han først og fremst interessant med tanke på Ricky Sbragias U23-lag.
Tavernier har åtte kamper for Englands U19-landslag og så langt én for U20.

07.55: Så kobles Manchester United til nok en midtstopper. Denne gang er det  Bordeauxs 27 år gamle brasilianske landslagsspiller Pablo som har havnet i søkelyset, om vi skal tro portugisiskspråklige Fox Sport Brasil.

07.40: Gazzetta dello Sport [italienskspråklig] hevder at AC Milan har satt Marcus Rashford på en liste over potensielle kjøp. Det skal ha skjedd etter et mislykket forsøk på å hente Zlatan Ibrahimovic til San Siro.

Tirsdag 11. desember:

07.50: Den 20 år gamle rumeneren Dennis Man ble i sommer linket til interesse fra Manchester United. Klubbpresidenten hans i rumenske Steua Bucuresti, Gigi Becali, bekreftet interessen og uttalte at en eventuell overgang ville koste United €30 millioner.
Siden den gang har Man storspilt på høyrevingen hos den rumenske hovedstadsklubben, og United-interessen skal fortsatt være reell.
Allikevel, dersom det skal bli noe av en handel må det trolig skje forholdsvis raskt, for nå melder The Sun at også Tottenham har meldt seg på i kampen om den unge rumeneren.

Mandag 10. desember:

20.55: France Football – formidlet av Sport Witness, mener at Manchester United er i førersetet om signaturen til Lyons stortalent Tanguy Ndombele.

Den sentrale midtbanespilleren omtales som en av de mest spennende spillerne i Europa i hans posisjon, men Uniteds tabellsituasjon i Premier League, og den angivelige prislappen på 100 millioner euro, kan vise seg å bli et problem, skrives det.

Her kan dere selv se en oppsummering av Ndombeles sesong så langt:

16.15: Arjen Robben er ferdig i Bayern München når kontrakten hans utløper i juni. Det bekrefter spilleren selv, i et intervju med Kicker, gjengitt av Sky Sports. Den 35-år gamle vingen er fortsatt usikker på om han legger skoene på hylla eller ikke, men sier selv at han vil vurdere tilbud som eventuelt måtte komme hans vei.

Vi tror ikke nødvendigvis at et slikt tilbud vil komme fra United, men vi føler oss derimot sikre på at media kommer til å forsøke å koble Robben og United på et tidspunkt.

09.10: Søndag skrev Duncan Castles i The Times at Mourinhos største håp for januarvinduet er å få Napolis Kalidou Koulibaly til Old Trafford. Ettersom den italienske storklubben vil forlange rundt 90 millioner pund, har Mourinho nå tydeligvis lagt en alternativ plan med ledelsens velsignelse.

The Sun skriver nemlig at Toby Alderweireld nå er tilbake på Uniteds radar. José Mourinho, Ed Woodward og superagenten Jorge Mendes, som også er Mourinhos agent, hadde sist uke et møte der planene for januar ble lagt. I Likhet med Times, melder The Sun at Kalidou Koulibalys navn skal ha toppet ønskelisten, men at partene innser at han blir for dyr.

Alderweireld seiler derfor opp som en langt billigere alternativ med en verdifull erfaring fra Premier League og Mourinho skal ha fått grønt lys til å gå for belgieren.

09.00: Manchester United skal ha Hertha Berlins 19 år gamle midtbanespiller Arne Maier i kikkerten, skriver The Sun. Unggutten beskrives som en ung Toni Kroos og har imponert i Bundesliga denne sesongen.

Hertha Berlin skal ha satt en prislapp på 15 millioner pund på Maier, men det er ventet at den summen vil bli langt høyere om 19-åringen selges til United eller Arsenal som også er interessert i Maier.

Powered by Labrador CMS