– Beste siden Ronaldo

Søndagsavisene i England handler stort sett om en viss belgier av kosovoalbansk opprinnelse.

Publisert Sist oppdatert

[poll id=»28″]Fem ting vi lærte (MEN, Stuart Mathieson)

1. Du kan vinne med ungdommen

– Uten Adnan Januzajs to mål kunne United tapt kampen, og dermed blitt et lett offer for kritikk. Ungguttens to mål var strålende, og han viste sitt potensiale. Det er mye historie når det kommer til lovende talenter på Old Trafford, og Januzaj kan være den neste store. Men som Michael Carrick påpekte, dette er bare starten.

2. Moyes’ rettferdiggjørelse

– United-manageren fikk massiv støtte av fansen gjennom kampen, og kan være tilfreds med at laguttaket ga resultater. Klubben har gode tradisjoner for å produsere talenter, men det hadde også Moyes i Everton. Januzaj er i veldig gode hender dersom han ønsker å fortsette progresjonen.

3. Overflod av defensive problemer

– Er det noe med vannet i Manchester? City har strevet defensivt mesteparten av denne sesongen, og selv uten Rio Ferdinand var United-forsvaret høyt og lavt mot Sunderland. Både Phil Jones og Nemanja Vidic må ta skylden for det første målet, mens Patrice Evra ikke hadde noen god kamp han heller.

– Dersom ting ikke bedrer seg betraktelig kan det være at en ny midtstopper må prioriteres i januar.

4. De Gea viser klasse…igjen.

– Spanjolen var nok en gang strålende. Redningen på Emanuele Giaccherinis heading i første omgang holdt United inne i kampen, og hvem vet om United hadde kommet tilbake dersom den hadde gått inn. Målvakten er nå Uniteds nummer èn, og ser ut til å blomstre.

5. Klassisk Ferguson-kamp

– En dårlig førsteomgang ble forvandlet etter pause da United tok kontroll over kampen og satte de svarte kattene på plass. En klassisk Ferguson-kamp. Det var ikke strålende, men det var en seier og David Moyes vil ikke bry seg om det blir mønsteret i år.

Spillerbørs: 9: Januzaj, 7: De Gea, Carrick, Valencia, 6: Vidic, 5: Rafael, Jones, Evra, Nani, Cleverley, Rooney, Van Persie, Welbeck, Smalling.

– Kunne straffet United (The Guardian, Paul Wilson) Sunderland v Manchester United - Premier League

– Jeg aner ikke hvem Roger Bennett er, men hans tweet i pausen fortjener å siteres: «For Manchester United under David Moyes, squeaky bum time is now just known as time».

– Det oppsummerer situasjonen godt etter at United holdt på å tape sin tredje kamp på rad for første gang siden desember 2001. Med stødigere avslutninger kunne Sunderland fått dem til å betale, men det er gjerne ikke slik det ender når du ligger nederst på tabellen uten manager med bare ett poeng.

– I sin første start for United 18-årige Adnan Januzaj fikk den typen debut han må ha drømt om. Han viste klasse og selvtillit som få av hans lagkamerater klarte, og det ferske fjeset kan se ut som svaret på Moyes’ umiddelbare problemer.

– En stjerne er født (The Telegraph, Jason Burt)

– På Stadium of Light ble en stjerne ble født. Bare 18 år gammel satte Adnan Januzaj fyr på kampen og reddet laget sitt, og spesielt Nemanja Vidic, i sin første Premier League-kamp fra start.

– United-kaptein Vidic slet, og klubben virket å være påvirket av krisen. Sunderland er uten manager, men til tider virket United forsvarsløse.

– For filmingen, som han ble rettmessig straffet for, kan Januzaj vente seg Moyes’ hårtørker, men rosen bør overgå kritikken da han nærmest på egenhånd snudde kampen og hjalp United å unngå et tredje tap på rad og en potensiell krise.

– Beste siden Ronaldo (Daily Mail, Rob Draper)

– Historiebøkene viser at sist United tapte tre kamper på rad var i desember 2001, da en seks år gammel belgier med navn Adnan Januzaj antageligvis ikke hadde anelse om klubbens problemer.

– I store deler av kampen virket det sannsynlig at den gamle rekorden skulle tangeres, bare syv kamper inn i Moyes’ ledelse.

– Men så kom Adnan Januzaj til unnsetning. For det var ikke Wayne Rooney eller Robin van Persie som stod fram da United trengte det. Du må tenke tilbake på en ung Cristiano Ronaldo på Old Trafford for ti år siden for å se når en United-spiller gjorde såpass inntrykk i sin debut.

– Eller for de med et annet perspektiv; tenke tilbake til debuten til Federico Macheda (som nå er på lån i Doncaster)…

Powered by Labrador CMS