– Rooney er legendarisk

David Moyes mener Wayne Rooney allerede har gjort seg fortjent til legendestatus i klubben.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag nettet engelskmannen to mot West Ham, og klatret dermed ett hakk opp på klubbens all time-toppscorerliste med 212 mål på 436 opptredener.

Bare dét i seg selv er en bragd, og nok til å oppnå legendestatus hos klubben med totalt 20 ligatitler, ifølge Moyes.

Toppscorertittelen mulig

– Om du er nummer tre på toppscorerlisten i en klubb som Manchester United er du allerede en legende, ytret Moyes overfor TheFA.com.

– Sålenge han ikke pådrar seg en alvorlig skade har han en reell sjanse for å slå Denis Law og Sir Bobby Charltons scoringsrekorder, og dét ville vært en prestasjon.

Blant nøkkelspillerne

Tirsdag kveld tar United imot «den bråkete naboen» på Old Trafford, og sjefen ser på Rooney som blant nøkkelspillerne før oppgjøret.

moyesroo
GODE VENNER: Moyes og Rooney på treningsfeltet.

– Jeg vet ikke om han blir den ene nøkkelen, for desse oppgjørene krever mange klassespillere, men han er selvfølgelig blant de.

– Formen hans har vært veldig bra gjennom hele sesongen, men målet hans mot West Ham toppet alt. Han har fått apetitten tilbake, fortsatte skotten.

– På lørdag viste han hva han kan. Han har fått energien tilbake. Alle som kjente Wayne Rooney fra gamledager ville sagt at de beste tingene med ham er at han har mye energi og et stort hjerte.

– Bare slå rekorden min!

Sir Bobby Charlton – som for øyeblikket sitter på scoringsrekorden – har ingenting imot at Rooney er i ferd med å klatre forbi hans utrolige 249 scoringer.

– Jeg har sagt det før, jeg har ingen problem med at Wayne Rooney slår scoringsrekorden min verken for United eller for England. Ikke i det hele tatt. Faktisk, så beordret jeg ham med å gjøre det så fort som mulig! Han er en god spiss og en god spiller – og hard som stein også, uttalte legenden til United Review.

– Jeg tenkte ikke akkurat på rekorden min – jeg husker jeg spilte både på kanten og på midtbanen i tillegg – men jeg har alltid sagt til ham at jeg forventer at det er jeg som får overrekke prisen til ham, så han bør sørge for at han klarer det.

TOPPSCORER: Sir Bobby Charlton – her i aksjon i et oppgjør mellom Chelsea og United på Stamford Bridge.
TOPPSCORER: Sir Bobby Charlton – her i aksjon i et oppgjør mellom Chelsea og United på Stamford Bridge.

– Hadde vært en ære

Hovedpersonen selv derimot, fokuserer heller på å score mål og bidra for klubben, enn å vinne individuelle priser.

– Jeg fokuserer bare på å score mål. Dersom jeg får toppscorertittelen er det en flott prestasjon, og en enorm ære – både for England og United.

– Rekorden han (Sir Bobby Charlton) har er utrolig og har stått veldig lenge – så det hadde vært fint å slått den. Det er fortsatt en lang vei, men forhåpentligvis, en dag, skjer det, og det hadde vært flott.

Powered by Labrador CMS