Imponert av Van Persie

David Moyes er imponert av Robin van Persie, og da spesielt av hvor hardt han jobber for laget.

Publisert Sist oppdatert

David Moyes har også tidligere skrytt av Robin van Persie, men enkelte spillere kan rett og slett aldri få skryt nok. Det er liten tvil om at skotten er særdeles fornøyd med spissen sin.

– Robins bevegelser, forståelse av spillet, hvordan han holder på ballen, og bevegelsene i boksen er sensasjonelt, sier Moyes til manutd.com. Van Persie har framstått som en ganske komplett spiller i United-trøyen, og Moyes mener at hans brede register blant annet inneholder målscoreregenskapene til en annen nederlender.

– Det er noen ting jeg ikke en gang er sikker på om du kan coache, nærmest instinktive ting du plukker opp hvis du er en toppspiller. Jeg pleide å lure på hvordan Ruud van Nistelrooy scoret så mange mål som han gjorde. Jeg syns han var en utrolig målscorer.

– Jeg pleide å vise spissene mine det, og spørre hvordan Van Nistelrooy scoret, hvordan han gjorde det… Men Robin har litt av det også, noe annerledes. En egenskap til å score alle slags typer mål.

Ruud van Nistelrooy
Ruud van Nistelrooy og Robin van Persie har begge god greie på hvordan en scorer mål.

Også under Moyes har Van Persie vist frem spisskompetansen sin fremfor mål, og 30-åringen står med fire mål etter de to første kampene av sesongen. Likevel er det andre ting som har imponert skotten mest:

– Det jeg har bitt meg mest merke i er hvor hardt han har jobbet. Det var et øyeblikk sist helg der han jobbet tilbake etter 70 minutter og gjorde en jobb for laget. Så den største tingen for meg er hvilken lagspiller han er.

– Han er i bra slag. Han passer godt på seg selv, og han hadde en virkelig god sesong uten skader i fjor, noe han fikk bra selvtillit fra. Vi vet at han hadde noen perioder han gikk gjennom der han ikke scoret, men det skjer med spisser innimellom. Manchester United gjorde det riktige og lot han spille seg gjennom det.

– Alt i alt har jeg blitt veldig imponert av innstillingen hans, og måten han jobber på. Han har vært veldig fint å jobbe med, det har han virkelig. Jeg spurte han hvor mange medaljer han har vunnet, og han svarte én (sannsynligvis snakker han her om ligatitler, journ.anm.), men jeg så et glimt i øyet hans som sa «jeg trenger mer enn én» – og det gjør jeg også! avslutter Moyes.

Powered by Labrador CMS