– Noen var overvektige

Moyes nektet spillerne chips fordi de var for tjukke, men er fornøyd med Januzaj.

Publisert Sist oppdatert

David Moyes har tatt bladet fra munnen, og avslørt grunnen til at han bannlyste chips da han satt ved roret på Old Trafford – overvekt. For ifølge ham selv skal han ha vært bekymret over spillernes fysiske stand.

– Ja, jeg forbød chips. Det var fordi noen av spillerne var overvektige, og jeg syntes ikke det var bra for kosten deres, sa 51-åringen nylig i et intervju med Four Four Two.

Hans korte opphold på Old Trafford ble ingen suksess, sannsynligvis av flere grunner enn det noe spesielle matforbudet. Rio Ferdinand var blant de som var særs kritiske til at Moyes fjernet chips fra menyen, noe spillerne hadde gjort til en tradisjon før kamp. I sin selvbiografi forklarte han at guttene var forbannet, og at chipsen gjorde en umiddelbar retur parallelt med Ryan Giggs’ inntreden som sjef.

TJUKKASER: David Moyes verdsatte et fornuftig kosthold.

I intervjuet hvor han svarte på ulike innsendte spørsmål fra leserne, nektet Moyes samtidig for at han tok med laget for en treningsøkt i en av Münchens offentlige parker før returoppgjøret mot Bayern i kvartfinalen av Mesterligaen, slik stopperen har hevdet.

– Vi dro for å forberede oss på morgenen av kampdagen, slik vi alltid gjorde. Det var ikke i en offentlig park.

Fornuftig arroganse

Én ting kunne han imidlertid skrive hjem om etter tiden i Manchester United, nemlig Adnan Januzajs oppblomstring.

– Han har evnen til å passere folk, på innsiden og utsiden. Han er dyktig med ballen og har nok arroganse til å vise det fram.

Moyes har tidligere fortalt at den nybakte 20-åringen minner han om Johan Cruyff. La Real-sjefen er fremdeles overbevist om at belgieren er kapabel til å bli en spiller av ypperste klasse, men later til å ha tonet ned sammenligningene litt.

– Adnan kan bli en toppspiller. Det er noe ved ham, han kan bli en flankespiller eller til og med spille sentralt. Det er mye Chris Waddle i ham. Han har det han trenger.

Powered by Labrador CMS