Meulensteens mareritt

Fulham-skuta lekker som ei sil, men kan nye signeringer redde den tidligere United-treneren?

Publisert Sist oppdatert

Når Fulham kommer på Old Trafford på søndag er det med tidligere United-trener Rene Meulensteen som manager. Nederlenderen var United-trener i tolv år og jobbet som Sir Alex Fergusons førstelagstrener på treningsfeltet. 49-åringen fikk tilbud av David Moyes om å bli værende, men valgte å takke nei ettersom rollen ikke innebar det han hadde sett for seg.

– Jeg ville gjerne at han skulle bli, men han valgte å gå på egenhånd. Han hjalp meg når jeg kom til klubben, og vi hadde mange samtaler om spillerne og hvordan klubben ble drevet. Jeg ser frem til å se ham på søndag, sa Moyes på fredagens pressekonferanse.

Ifølge Meulensteen selv ble han imidlertid aldri tilbudt en posisjon i klubben under Moyes.

SAF_Meulensteen

Tidligere har Meulensteen hatt manageransvar i Brøndby som ikke endte så altfor bra med kun seks seire på 20 kamper, mens han var ansatt i Anzhi Makhachkala i nøyaktig 16 dager før historien om den russiske rikklubben var over for godt.

Managerkarrieren har ikke tatt av i Fulham heller. Etter at Meulensteen tok over 1. desember har laget spilt elleve ligakamper hvorav åtte har endt med tap og kun tre er blitt vunnet. Målforskjellen er vanvittige 11-29, noe som betyr at Fulham i snitt har sluppet inn over to og et halvt mål per kamp.

Statistikken blir ikke mer imponerende dersom vi ser på motstanden. Riktignok har Meulensteen stått overfor utfordringer som City og Arsenal, men resultatene mot Everton (1-4), Hull (0-6) og Sunderland (0-4) er det vanskelig å bortforklare. Nå sist ble det 0-3 tap for Southampton.

Når Fulham gjester Old Trafford på søndag har de ikke scoret i ligaen siden 11. januar, mens forrige seier kom 1. januar mot West Ham (2-1). I tillegg ble laget slått ut av FA-cupen av Sheffield United som ligger nest sist i League One forrige tirsdag.

Meulensteen gjorde imidlertid endringer i januarvinduet, og for nederlenderens del bør de definitivt slå til. I tillegg til at hans tidligere disipler i United, Larnell Cole og Ryan Tunnicliffe, er på plass på Craven Cottage, kom John Heitinga gratis fra Everton, spissen Konstantinos Mitroglou fra Olympiakos, samt danske William Kvist (Stuttgart) og Lewis Holtby (Tottenham) på utlån.

Så spørs det om jumbolaget i Premier League kan skape trøbbel for et vaklende United på Old Trafford som så mange andre lag har klart tidligere denne sesongen? Meulensteen har i alle fall teamtalken klar.

– Jeg vil si til dem at de ikke må tenke på begivenheten, men at de må spille kampen. De må forstå hvem de spiller for. Først og fremst deg selv, og for det andre for familien din. De må være sørge for at de kan gå stolte av banen med tanke på innsatsen de har lagt inn, sier Meulensteen til Telegraphs Henry Winter i et langt intervju.

Powered by Labrador CMS