EVERTON: Moyes som Everton-manager.

«Big Sam» speidet på Moyes

David Moyes kan takke Sam Allardyce for at han kom seg til England i 1993.

Publisert Sist oppdatert

Som så mange andre managere kan ikke David Moyes skryte av en direkte stor spillerkarriere, selv om den var respektabel. Lørdagens managermotstander, Sam Allardyce, var som spiller en lederskikkelse i midtforsvaret til flere klubber, og at han endte som manager var ingen overraskelse.

Men før det hadde han flere jobber under selve sjefsjobben, blant annet i Preston North End.

inni_sak_david_moyes_i_preston
PRESTON: David Moyes gikk gradene i Preston North End til å bli manager.

– Jeg spilte for Dunfermline mot Falkirk og Big Sam, som var ungdomstrener i Preston, ble sendt av manager John Beck for å se på meg etter at jeg hadde blitt anbefalt av sjefsspeideren deres, fortalte Moyes ifølge Daily Telegraph.

– Jeg hadde bare blitt utvist én gang tidligere i karrieren, men jeg ble utvist for andre gang i denne kampen for en viljehands. Men jeg tror Sam reiste tilbake og sa «for en spiller jeg har sett, John!»

– Det er riktig å si at jeg kanskje ikke ville vært her om jeg ikke hadde gått til Preston, for jeg hadde startet å ta noen treningsøkter i Hamilton Academical. Sam minner meg fortsatt på det. Du vet aldri hvordan karrieren din vil gå, men den overgangen var god for meg med tanke på hvordan karrieren min ble, og det gav meg et springbrett.

Powered by Labrador CMS