– Spesiell på sin egen måte

Derfor vil Phil Neville mye heller ha David Moyes i managerstolen på Old Trafford enn José Mourinho.

Publisert Sist oppdatert

Det har gått snart to uker siden det ble kjent at Moyes erstatter Sir Alex Ferguson som manager for Manchester United. Managerlegenden anbefalte landsmannen til jobben, og hele styret var etter sigende enige om at 50-åringen var rett mann for å lede United videre.

Det samme mener Phil Neville, som har spilt under Moyes de siste åtte årene.

– David Moyes er den beste kandidaten, hundre prosent sikkert. Man kan sette han opp mot enhver manager i verden, og han vil fortsatt være den beste kandidaten, sier Neville til Daily Telegraph.

– Han blir ikke i United i to eller tre sesonger. De har akkurat gitt han en seksårskontrakt. Han kommer antakeligvis til å være der resten av managerkarrieren, for det er slik klubben er. De investerer i en bestemt type manager, og derfor er han den beste. Ingen andre ville tilby den samme levetiden som deres tidligere manager.

Moyes er kanskje ikke det mest spektakulære valget, men ifølge Neville tilbyr han en trygghet ingen annen manager vil være i nærheten av.

– Dersom José Mourinho kom til United ville man tro han forsvant igjen etter kanskje tre sesonger. Man United ser 20 sesonger fram i tid. Folk snakker om at Mourinho er "The Special One", men Moyes har noe helt spesielt ved seg på sin egen måte. Han fortsetter å produsere resultater. Arbeidsmoralen hans har sendt han til Manchester United.

– Folk spør meg om Sir Alex og David Moyes, og hardt arbeid, bestemthet og driv er nøkkelord jeg umiddelbart tenker på. De har ingen utrolig spesielle treningsformer eller noe magisk touch – bare vanvittig hardt arbeid. Det har hjulpet meg gjennom karrieren også. Jeg har lært hva som skal til for å bli en stor manager. Det er ingen hemmelig formel – bare vanvittig hardt arbeid.

Powered by Labrador CMS