– Moyes vinner tillit

Phil Neville forteller at spillerne stoler stadig mer på David Moyes.

Publisert Sist oppdatert

Etter en treg start på sesongen virker det nå som om Manchester United for alvor er på rett kjør. Manchester United står nå med ni kamper på rad uten tap, og har knappet innpå forspranget til de andre tittelkandidatene.

Manchester United leverte en solid prestasjon mot Arsenal forrige helg, og det er nesten to måneder siden det forsmedelige 1-2-tapet hjemme mot West Bromwich.

Phil Neville hevder at David Moyes nå er i ferd med å vinne spillernes tillit etter en litt vanskelig start.

– Tapet mot West Brom var en skikkelig vekker for spillerne og manageren, uttalte United-treneren til BBC.

– Spillerne begynner å stole på manageren og filosofien hans og det synes jeg man så mot Arsenal, poengterte Neville.

Artikkelen fortsetter under bildet.

VINDEN HAR SNUDD: David Moyes ser ut til å ha funnet oppskriften til suksess.
VINDEN HAR SNUDD: David Moyes ser ut til å ha funnet oppskriften til suksess.

Gary Nevilles yngre bror er ikke overrasket over at det oppstod noen startproblemer etter Sir Alex lange regjeringsperiode.

– Det var nødt til å ta tid etter at én mann hadde hatt kontrollen i så lang tid – en overgangsperiode var uunngåelig.

I STORFORM: Wayne Rooney har hatt en meget god sesong.
I STORFORM: Wayne Rooney har hatt en meget god sesong.

I sommer haglet spekulasjonene rundt Wayne Rooney, og uttalelsene fra Rooney-leiren om at Uniteds nummer ti var både «sint» og «forvirret», var en gjenganger i nyhetsbildet. David Moyes nektet å selge den engelske stjernespissen til Chelsea, og denne sesongen har Rooney for alvor plukket opp hansken.

Phil Neville er full av lovord om høstens store formspiller, som leverte prestasjoner på øverste hylle mens kollektivet slet.

– Prestasjonsnivået hans, ikke bare i kamp, men også på trening, har vært førsteklasses. I starten av sesongen, da vi ikke var i vår beste form, var han glitrende.

– Nå ser man at alle begynner å komme i form, og med partnerskapet med Van Persie kan vi havne helt der oppe om de fortsetter med den nåværende scoringsformen.

– Om man ser på statistikken, når de spiller sammen, vinner Manchester United fotballkamper.

Det er ingen tvil om at Phil Neville ser veldig positivt på den nåværende situasjonen, og han har også fakta i orden. Manchester United har nemlig kun tapt én gang når Wayne Rooney og Robin van Persie har startet sammen.

Phil Neville tror imidlertid at Manchester United er nødt til å forsterke stallen i januar for å ha et håp om å vinne serien.

– Vi har en fantastisk tropp allerede. Vi forsøkte dog å hente nye spillere i sommervinduet, uttalte han, og la til:

– Det søket fortsetter. Vi er nødt til å fortsette å forsterke stallen fordi man havner bak i denne serien om man står på stedet hvil, slik Manchester City fant ut forrige sesong da de ikke forsterket stallen noe særlig og endte opp med å tape kampen om ligatittelen.

 

 

 

Powered by Labrador CMS