– Moyes, en god løsning

Det mener i hvert fall Peter Schmeichel.

Publisert Sist oppdatert

Til Sky Sports News sier den legendariske keeperkjempen at han tror en eventuell ansettelse av David Moyes vil gi Manchester United nettopp den stabiliteten klubben har behov for.

Klubbambassadør Schmeichel, som selv vant fem Premier League-, 3 FA-cup-, 1 Ligacup- og 1 Champions League-medalje i løpet av åtte sesonger på Old Trafford, gir samtidig uttrykk for at han mottok nyheten om sin gamle sjefs avgang med både "sjokk og forvilelse".

David Moyes, Everton
David Moyes, Everton

Likevel, etter å ha fått summet seg, tror han altså at David Moyes potensielt sett ville blitt en god etterfølger for sin skotske landsmann.

– Vi leter ikke etter noen som kan komme inn og kanskje være her i ti måneder eller tre år, sier den 49 år gamle danske kjempen.

– Nei, vi ser etter en som kan bli værende og gi klubben samme type stabilitet som den Sir Alex Ferguson har stått for.

– David Moyes har tilbrakt mer enn et tiår i Everton, og gjort en fantastisk jobb med begrensede ressurser. Han er skotsk og produsert i samme materiale som Sir Alex, og av typen man tar en titt på og umiddelbart tenker "stabilitet". Og stabilitet er det man først og fremst er ute etter i Manchester United. Med Moyes vet man at han er typen som holder ut i mer enn tre år.

– I den forbindelse må vi også huske på at vil skje omfattende endringer på Old Trafford denne sommeren. Også David Gill trekker seg tilbake, så dess mer stabilitet man kan få inn, dess bedre.

Skuffet og trist

– David Moyes virker derfor som en god løsning, men samtidig må vi være forberedt på at det vil dukke opp mange andre navn i de neste timene, dagene og ukene. Vi må bare vente og se hva som skjer, sier Schmeichel, og gjentar at han er både skuffet og trist over å se Ferguson gi seg som manager.

– Jeg håpet virkelig at han ville fortsette i et par år til. Jeg treffer på ham stadig vekk og slår av en prat, og ser at han holder seg i god form. Han er slett ingen 71 år gammel mann. Så jeg vet ikke helt hva jeg skal si.

– Så sent som i går var jeg overlykkelig over alt vi har prestert denne sesongen – hentet Premier League-troféet hjem, som vi liker å si det. Og så skjer dette …

– Jeg tviler på at han gir seg på grunn av den forestående hofteoperasjonen, men inntil han setter seg ned foran media kan vi bare gjette så mye vi orker.

Powered by Labrador CMS