18 år i kikkerten

Ifølge United-akademiets sjefstrener Paul McGuinness (bildet), har United vært oppmerksomme på Davis Moyes’ managerpotensial helt siden midten på 1990-tallet.

Publisert Sist oppdatert

McGuinness traff Moyes – som den gang fremdeles var aktiv som forsvarsspiller for Preston North End, på et trenerkurs, og bet seg merke i den unge skottens talenter.

– Han sto frem som en ener på dette kurset, sier McGuinness i et eksklusivt intervju medManUtd.com, og røper at han faktisk var den første som forsøkte å hente Moyes til Old Trafford.

David Moyes
David Moyes

– David hadde allerede unnagjort trenerutdannelsen sin i Skottland, men var fortsatt aktiv som fotballspiller i Preston. Så ga manageren (Sir Alex) meg jobb som sjef for klubbens Centre of Excellence(forløperen til Akademiet), og vi hadde behov for flere trenere. Da nevnte jeg David for manageren, som sa at han kjente både ham og faren hans. Deretter ba han meg forhøre meg med David. Dermed ringte jeg ham opp, men skjønte snart at timingen ikke var helt riktig:

– Det er smigrende, og jeg skulle så gjerne ha tatt jobben, svarte han, og la beklagende til: – Men denne uken blir jeg utnevnt til assisterende, spillende manager i Preston.

– Jeg takket for samtalen, og fikk isteden napp hos Warren Joyce. Han tok over et U16-lag som den gang inneholdt spillere som Wes Brown, Richie Wellens og Adam Griffin. Joyce viste seg da også å være et godt valg, og fikk – i likhet med Moyes, senere suksess som manager. Nå er han jo forlengst tilbake her, så det er åpenbart at jeg har god dømmekraft når det gjelder managere!

– Som en nær slektning fra Skottland

At Moyes nå endelig er sikret, og det på en seksårskontrakt som klubbens nye manager, er McGuinness derfor godt fornøyd med. Han støtter ansettelsen av 50-åringen fullt ut, selv om han vet at det blir en tøff jobb å skulle etterfølge historiens mest suksessrike manager. McGuinness er uansett overbevist om at Moyes vil vise seg som det riktige valget.

– Jeg føler det nesten som at Sir Alex har hentet en av slektningene sine ned fra Skottland. En med sammenfallende synspunkter, verdier og arbeidsmoral. Han må jo selvfølgelig være sin egen herre og gjøre tingene på sin måte, og klubben står derfor overfor nok en spennende epoke.

Og når det gjelder McGuinness avtroppende sjef, Sir Alex Ferguson?

– Han har aldri lagt seg ned for å hvile på laurbærene, og nå står han overfor nye opplevelser. For første gang kan han ta det med ro uten at noe driver ham mot noe. Han må fylle tiden sin, og jeg er sikker på at han fortsatt vil følge ungdomslagene våre og støtte oss alle sammen. Det vil komme som en gedigen inspirasjon for alle – nøyaktig slik det har vært tidligere.

Powered by Labrador CMS