– Sånn de gjør det her

David Moyes tar ikke av til tross for en drømmedebut som United-manager.

Publisert Sist oppdatert

David Moyes fikk en glimrende start i ligaen for sin nye klubb da Manchester United slo Swansea hele 4-1 på Liberty Stadium lørdag. Swansea hang godt med i store deler av kampen, men United skapte større sjanser og hadde et spisspar i kjempeform i Robin van Persie og Danny Welbeck.

Den nye manageren var naturlig nok fornøyd med starten, men understreket at det kun er snakk om tre poeng – uansett hvor godt de måtte smake.

– Det er stille i garderoben, de forteller meg at det er sånn de gjør det her, sa Moyes til MUTV. – Vi ser videre mot neste kamp, og det er det jeg også kommer til å gjøre.

[poll id=»17″]- Man ønsker alltid å vinne kamper. Når man er manager i Manchester United er jobben din å vinne kamper. Det har jeg fått klar beskjed om. Spillerne greide det idag, og de gjorde det veldig bra.

– Vi måtte jobbe hardt

Moyes tror mange lag kommer til å få det tøft på Liberty Stadium denne sesongen, og er fornøyd med resultatet, selv om han mener United ikke presterte på topp gjennom hele kampen.

– Swansea hadde ballen mye, og ethvert lag som kommer hit kommer til å finne ut at de har mye ball og har et godt pasningsspill. De har en god manager i Michael Laudrup og de har forsterket stallen, så jeg er ikke i tvil om at de kommer til å gjøre det bra i år.

– Jeg tror at alle som kommer hit må jobbe veldig hardt. Vi måtte jobbe hardt siden det var perioder av kampen hvor vi ikke hadde ballen noe særlig.

– Men vi greide å begrense mulighetene deres og vi greide å slå noen avgjørende pasninger og skape sjanser. Og enda viktigere, det var veldig gode avslutninger av spissene våre og et fantastisk førstemål av Robin.

– Vi kunne spilt bedre til tider, men vi er mer enn fornøyde med å vinne 4-1 her, kunne manageren fortelle.

Fornøyd med Rooney

Wayne Rooney gjorde et mini-comeback for United da han fikk en halvtime mot Swansea lørdag. Moyes er glad for at han kan matche Rooney forsiktig etter at angriperen knapt har spilt fotball hele sommeren.

– Han fikk 65 minutter mot Skottland, og jeg følte at han kunne gjøre en jobb idag om han kom inn. Han er ikke klar fysisk siden han ikke har trent så mye, men han kom inn og gjorde det godt, sa Moyes til SkySports 1.

– Det er flott for Wayne å få noen minutter på banen. Folk kjenner igjen en toppspiller, og det er Wayne. Folk ønsker å ha sånne spillere på laget.

Powered by Labrador CMS