Læremesteren

Malky Mackay glemmer ikke hjelpen han fikk fra David Moyes.

Publisert Sist oppdatert

David Moyes er kanskje avtakeren til Ferguson på mer enn én måte. I tillegg til å være manager for den største klubben i England, var Ferguson alltid flink til å hjelpe andre managere opp og fram, og utallige managere (inkludert Rafa Benitez) besøkte United i Ferguson-tida for å observere hvordan ting ble gjort der.

Cardiff-manager Malky Mackay røper at han gjorde et lignende besøk hos Everton og David Moyes mens han tok trenerkursene sine. Sammen med 14 andre unge trenere fikk Mackay nyttig innsikt om livet i en Premier League-klubb etter å ha blitt invitert av David Moyes.

– David var fantastisk, åpen og ærlig med en stille liten gruppe av skotske trenere. Det var en av de beste tingene gjorde mens jeg tok profesjonell trenerlisens. Jeg kjenner ikke David godt, men jeg vil ikke glemme den helgen vi besøkte Everton da jeg ble litt kjent med ham, fortalte Mackay ifølge Wales Online.

– Everton slo Wigan Athletic hjemme, og vi så den kampen. Han inviterte oss til å møte ham den neste morgenen på Evertons treningsanlegg, og David viste oss rundt før han hadde en spørsmål/svar-økt som varte noen timer. Han gav oss noen av sine tanker om manageryrket og trening til oss før vi hadde lunsj.

– David ga oss virkelig innsikt i livet hans og i Everton-verdenen. Jeg likte det virkelig.

Malky Mackay er overbevist om at United gjorde klokt i å tilsette David Moyes.

Aston Villa v Cardiff City - Premier League

– David Moyes har lignende verdier når det gjelder arbeidsmoral og kulturen han ønsker, disiplinen og tyngden i jobben. Kanskje til og med seigheten i den skotske væremåten spiller en rolle.

– Han har erfaring, og det viser i måten han opptrer på, måten han oppfører på. Det var mange som ble linket til Manchester United-jobben, inkludert managere fra utlandet, men de valgte David. Han har det riktige temperamentet, og den lille ekstra klassen som kan vises igjen i hvordan Manchester United oppfattes.

– Det er noe de ønsker fra en manager, en som er i front, ansiktet for den fotballklubben. Han har det riktige renommeet for United. I David Moyes fikk de eksakt hva de ønsket seg.

Powered by Labrador CMS