– Håper Van Gaal får tid

David Moyes håper Louis van Gaal får en bedre behandling enn den han fikk.

Publisert Sist oppdatert

Selv fikk han sparken etter ni måneder, men David Moyes håper United-styret er tålmodig med Louis van Gaal.

David Moyes var «The Chosen One» da han overtok managerjobben i Manchester United etter Sir Alex Ferguson. Det bar imidlertid galopperende galt avsted og Moyes ble sparket etter 0-2-tapet mot hans tidligere arbeidsgiver Everton på Goodison Park, 20 april 2014.

Nå ber Moyes styret i Manchester United om å ha tålmodighet med erstatteren hans, Louis van Gaal.

– Etter Sir Alex sin epoke visste vi at jobben ville bli veldig vanskelig. Det ville ta tid å gjenoppbygge, og det var det som skulle til i Manchester United, sier Moyes til Clare Balding Show på BT Sport.

SPARKEN: Forsiden på Manchester Evening News da Moyes ble sparket.
SPARKEN: Forsiden på Manchester Evening News da Moyes ble sparket.

– Du må huske at David Gill også forlot United, og han var svært inflytelsesrik i klubben. Manchester United har tradisjon for å støtte managerne sine. Jeg håper de beholder Louis van Gaal. Han fortjener mer tid. Det er fremdeles et prosjekt som er under utarbeidelse for ham, sier Moyes.

Moyes fikk kun hentet to spillere av betydning til klubben, Marouane Fellaini fra Everton og Juan Mata fra Chelsea. Ingen av dem kunne redde jobben hans.

– Fra min tid i Spania ser jeg hvor viktig det er å gi utenlandske spillere tid til å finne seg til rette. United bør tro på dette prosjektet. De ønsker ikke å bli en klubb som bytter managere til stadighet, sier Moyes.

Powered by Labrador CMS