MANCHESTER, ENGLAND - APRIL 22: Manchester United Manager Sir Alex Ferguson gestures to his watch during the Barclays Premier League match between Manchester United and Everton at Old Trafford on April 22, 2012 in Manchester, England. (Photo by Alex Livesey/Getty Images)

– Han var uheldig

Sir Alex Ferguson kritiserer manager-sparking, snakker om uheldig Moyes, erfarne LVG og Arsène Wenger.

Publisert Sist oppdatert

Da Sir Alex Ferguson ga seg som manager i United var det etterlatt store sko å fylle til nestemann. Som kjent fikk David Moyes jobben, men under ett år senere var skottens tid i Manchester United allerede over.

Nå er det Louis Van Gaal som styrer skuta i Manchester, en mann med mye erfaring.

I et intervju med ESPN FC sier Ferguson at det er de tålmodige klubbene som vil bli priset med langvarig suksess hvis de kan motstå trangen om å konstant skifte managere.

– Det er ikke noe bevis på at det å sparke en manager gir suksess.

– Men det er bevis i Manchester United, i Nottingham Forrest og i Arsenal at om man beholder én manager for en lengre periode så får man stabilitet og suksess.

SAF var med på å velge ut David Moyes som sin etterfølger, men kaller situasjonen «uheldig».

– Det er vanskelig å erstatte en som har vært i jobben i 27 år. I forhold til min filosofi og hvordan jeg gjorde ting var alle de ansatte mine. Noen var med meg i 25 år.

– Det blir sagt at den andre til å komme etter Alex Ferguson vil ha det bedre.

– David Moyes var uheldig, det funket ikke for han. God person, god manager.

Sommeren 2014 tok Louis Van Gaal over jobben som manager i Manchester United.

– Van Gaal var ferdig med landslaget til Nederland, så jeg tror det var en sammenheng der i forhold til å gi han jobben.

vangaalferguson1 (650 x 358)
– HAN HAR GOD ERFARING: Sir Alex Ferguson nevner at Louis Van Gaal kom til Manchester United med god erfaring fra Barcelona, Bayern Munchen og Ajax.

– Han har god erfaring fra Barcelona, Bayern Munchen og Ajax hvor han har vunnet Champions League. Han har erfaring og han gjør selvsagt endringer.

– For å komme tilbake til mitt tidligere poeng, når du skifter manager, skifter du et helt system. LVG har hentet inn seks eller syv nye folk. David Moyes hentet inn seks eller syv nye folk. Derfor tror jeg konsistens fungerer.

Etter at Ferguson ga seg i United er det nå Arsène Wenger som er den lengst-sittende manageren i Premier League.

– Det er akkurat som meg hvis jeg ikke hadde satt laget i fremgang etter ’94-laget og ’99-laget. Jeg ville kanskje hatt de samme problemene som Wenger, men han holdt seg til sin overbevisning og det han tror på.

– Hvem skal Arsenal ansette etter Wenger? Hvem skal de finne som er bedre enn Arsène Wenger? Derfor sparker de han ikke, derfor har de holdt seg til han.

Powered by Labrador CMS