– United-fansen vil forvente seier i hver eneste kamp

Men Phil Neville mener den knalltøffe starten er perfekt for David Moyes og United.

Publisert Sist oppdatert

Han spilte 11 sesonger under Sir Alex Ferguson i Manchester United og hadde åtte, hovedsakelig, gode år under David Moyes i Everton. Få om noen er bedre kvalifisert enn Phil Neville til å spå hvordan Moyes vil takle presset som venter skotten på Old Trafford.

Og èn ting er Neville overbevist om. Moyes vil ikke la seg skremme av det tøffe kampoppsettet.

nevillephil

– Det er perfekt. Det er akkurat det David Moyes og spillerne trenger. Før kampoppsettet ble offentliggjort tenkte United-spillerne sannsynligvis at “vi får en behagelig start”. Nå tenker de i stedet at de må være på hugget fra første dag. Oppsettet vil intensivere oppkjøringen og fokuset som spillerne må ha, sier Neville til The Times.

Må takle motgang

Den tidligere Everton-kapteinen spår at den tøffeste jobben for Moyes blir å håndtere skuffende resultater og å få United til å slå tilbake i kjent stil når smellene kommer.

– Fansen forventer seier i hver eneste kamp. Det vil være den største overgangen fra Everton. Og den utfordringen må han lære seg å takle umiddelbart. Blir det tap mot Swansea i åpningskampen kommer avisene til å skrive at det er krise i United. Det er en del av det å være United-manager. Fansen verken aksepterer eller forventer tap, sier Neville.

Yngste blad Neville mener det er viktig at Moyes får en god start i United, og han har allerede utpekt sesongens andre kamp som et nøkkeloppgjør. Da kommer Jose Mourinhos Chelsea til Old Trafford.

– Du ser på den første hjemmekampen mot Chelsea og tenker at den kan bli veldig avgjørende. Da Josè kom til Chelsea den første gangen møtte vi dem borte i seriepremieren og tapte 0-1. Vi tenkte at vi ville være på vårt beste på våren, men da hadde Chelsea allerede fått luken og vi klarte aldri å tette den, sier Neville.

mourinho_jose2

– Vil få respekt

Til tross for den tøffe starten mener den tidligere United- og Everton-spilleren at United er favoritter, men at Chelsea vil gi Moyes sitt mannskap en tøff kamp om ligagullet.

– Du vet hva du får med Moyes og Mourinho. Moyes kommer til å få spillernes respekt for det han har oppnådd og det han står for. Mourinho kommer til å bringe optimisme og tro til Stamford Bridge, men hva med Manchester City? Som klubb er de fremdeles i en oppbyggingsfase og deres valg virker mer som gambling, sier Neville.

Powered by Labrador CMS