– Ikke bekymret

Dion Dublin tror David Moyes vil snu det til det bedre etter en vanskelig start.

Publisert Sist oppdatert

Dion Dublin har tidligere, med et stort glimt i øyet, tatt æren for Manchester Uniteds suksess under Ferguson. Nå er det noe mindre hyggelig han har uttalt seg om – nemlig de skuffende resultatene i starten av denne sesongen.

– Det har vært en dårlig start, det vet alle sammen, det er ikke noe poeng i å dekke over det. Alle har sett kampene og alle har sett resultatene. Men jeg bekymrer meg ikke for om Moyes vil snu det. Jeg bekymrer meg ikke for om stallen er sterk nok. Jeg synes vi har gode nok spillere til å gjøre det, og komme oss tilbake der vi må være, sa Dublin ifølge Daily Mirror.

44-åringen, som etter karrieren blant annet har jobbet som fotballekspert i ulike TV-kanaler,  uttalte seg da han var på Asian Football Awards tidligere denne uken. Dublin forklarer hvilke utfordringer Moyes har nå.

– Jeg føler at han fortsatt lærer. Han lærer fortsatt om spillerne sine. Han lærer ikke hva de kan gi ham på banen, han lærer om de individuelle personlighetene. Han lærer om hvordan folk håndterer det å ikke spille, han lærer om hvordan de håndterer treningene og om hvordan de håndterer måten han styrer på.

– Det handler ikke om hvordan spillet spilles, det handler om ham og hans «man management».

Dublin vet alt om hvordan det er å komme til United fra en mindre klubb – selv kom han til United fra Cambridge United. Til tross for presset Moyes har på seg tror ikke Dublin at Moyes

Profil: Alex Ferguson
For stor.

– Jeg er sikker på at Mr. Moyes har kommet inn i denne jobben uten frykt. Det er stilt store forventninger, men som sagt tidligere, han vil klare seg. Du kan ikke følge etter Sir Alex, en må stenge den døra.  Han har gjort for mye, var for god, og er i en helt egen liga. Moyes må få lov til å lage sin egen sti, og jeg tror han vil være god nok til å gjøre det, men nøkkelen er tålmodighet.

Akkurat hvor sant avslutningssitatet til Dublin er kan diskuteres, men ikke overraskende ironiserte han igjen over sin egen betydning for Manchester United:

– Sir Alex fikk nesten sparken i 1992, så signerte jeg og det gikk bra med ham!

Powered by Labrador CMS