– FA-cupen fortsatt spesiell

– For spillere og fans er fortsatt FA-cupen en spesiell og viktig turnering, sie David May til united.no.

Publisert Sist oppdatert

Maysie er i Oslo denne helgen for å være med på Viasat sine FA-cupsendinger, og han skal selvsagt sitte i studio når United spiller mot Southampton lørdag kveld.

– Jeg tror det blir en bra kamp i Southampton lørdag. Hjemmelaget gjør det godt i 1. divisjon, og på hjemmebane har de selvsagt en mulighet til å slå United. De kommer til å satse offensivt tror jeg, men United skal selvsagt har sterkt nok lag til å slå laget fra sydkysten.

– Hvilket lag tror du Ferguson sender på banen i morgen?

– Det blir en lett blanding av stjerner og reserver. Jeg tror han vil sende utpå et sterkere lag enn det vi så mot West Ham i ligacupen, men samtidig vil han nok hvile noen av stjernene. Kanskje Lindegaard kan få sin debut i morgen? O’Shea vil helt sikker spille på en av backene, Obertan kan få en sjanse på vingen og i angrepet er det muligens plass til Michael Owen.

– Er FA-cupen tredjeprioritert av turneringen United er med i?

Ja, definitivt. I mine øyne er det å få det 19. ligamesterskapet det viktigste, deretter kommer Champions League. Da er det naturlig at FA-cupen får en lavere prioritering.

– Tror du at FA-cupens renommè er på nedadgående?

Nei, ikke nødvendigvis. Som jeg sa innledningsvis er det en turnering med en enorm historie. Den er viktig for engelske spillere og fans, og vi må ta vel vare på cupen. Med et økende antall utenlandske spillere i ligaen vår nå er det viktig at de forstår hvor gjevt det er å spille finale på Wembley.

– Du spilte selv to finaler for United og vant begge. Hva husker du fra de kampene?

For meg var 96-finalen helt spesiell. Grunnen til det er at det var Liverpool som var motstander. Jeg husker kampen som den skulle vært spilt i går, og jeg plukker stadig fram DVD’en og gjenopplever oppgjøret. Det var helt magiskt da Eric scoret, og seieren var viktig både for spillere og fans. 99-finalen var veldig annerledes. Alle forventet at vi skulle slå Newcastle, og det ble mer en formalitet. Tror ærlig talt vi kunne scoret flere mål den dagen dersom vi hadde måttet. Finalen kom like etter at vi hadde vunnet Premier League og før vi skulle til Barcelona for å spille Champions League-finale, sier Maysie til united.no

Powered by Labrador CMS