– Kunne ikke ha snøret Scholes’ lisser

Tidligere United-spiller David May er ikke direkte imponert over Manchester Citys £200,000 i uka-mann Yaya Toure.

Publisert Sist oppdatert

David May var på banen da Paul Scholes fikk sin United-debut i Ligacup-kampen mot Port Vale i 1994. 16 år senere er May fortsatt full av lovord om mannen som nå er i den andre enden av karrieren – spesielt ikke en viss Yaya Toure på Eastlands.

– Jeg tror ikke det er noen i Premier League som kan røre Scholes for øyeblikket. Han er ikke bare tre pasninger foran alle andre, han er også tre eller fire skudd foran, forteller May ifølge MEN.

– Yaya Toure tjener rundt £200,000 i uka. Han kunne ikke ha snøret lissene til Scholes. Om han var så god, hvorfor lot Barcelona han gå? Jeg snakker med City-fans hele tiden og de kan ikke fatte hvorfor han tjener så mye.

– Hva får man igjen for de pengene når man ser han spille? Han kunne ikke snøret Scholes’ lisser, Roy Keanes lisser eller Bryan Robsons, allikevel er han sannsynligvis en av verdens rikeste fotballspillere.

– Fantastisk utviklingsarena

Scholes er en av mange unge United-spillere som først fikk prøve seg i Ligacupen. I starten var dette kontroversielt, men tiden har utvilsomt endret seg.

– Om man går tilbake til den sesongen Scholes debuterte, ble sjefen slaktet for det. Nå gjør alle det. De bruker turneringen til å blande inn de unge. Allikevel ble manageren slaktet for det på den tiden, forteller May.

– Så fort man signerer profesjonell kontrakt har man rett til å spille for hvem som helst. Premier League burde ikke la klubber navngi såpass store tropper hvis de ikke vil at de skal bruke dem.

– Carling Cup har vært en fantastisk utviklingsarena for United. De har vunnet de to siste årene fordi manageren klarer å mikse ungdom og erfaring på en rett måte.

– Det er fantastisk for en 20-åring å spille for United og spille på Wembley og vinne. Og det er opp til manageren å stole på unge spillere. Han lar dem spille bare fordi han stoler på dem. Det har han alltid gjort. Han gjorde det da jeg var der.

– De lærer hvordan det føles å vinne, og ikke bare å vinne, men hvordan man vinner.

Powered by Labrador CMS