– Utlån kan være lurt

MANCHESTER: David May tror et utlån kan være en god løsning for Jonny Evans.

Publisert Sist oppdatert

Evans har hatt en svært trøblete sesong så langt, og nordirens siste opptreden var i ydmykelsen på Upton Park i slutten av november. Da var 23-åringen direkte skyld i flere av baklengsmålene.

Midtstopperen fikk tillit i høst i Rio Ferdinands skadefravær, men også da var Jonny Evans utrygg i det han foretok seg.

Tidligere forsvarer David May, som var hos United fra 1994 til 2003, har selvsagt også lagt merke til de svake prestasjonene.

– Jonny har slitt i år, men det er samtidig ikke uvanlig at unge spillere går igjennom tøffe perioder etter å ha prestert godt over tid. Han er en glimrende forsvarsspiller, og jeg er helt sikkert på at han vil slå tilbake, sier May når united.no treffer ham på Old Trafford.

Engelsk presse har spekulert i at Sir Alex Ferguson har vurdert å sende Evans på lån, eller la ham spille for reservelaget på Moss Lane i en periode.

– Det er en god idé å la ham få førstelagskamper, og utlån til en annen Premier League-klubb – eller til og med Championship – kan være en bra løsning. Reservelagsfotball i hans alder er ikke det rette, han må spille på et høyt nivå.

Lite spilletid

Sjansene har blitt færre i takt med prestasjonene og at både Nemanja Vidic og Rio Ferdinand har ungått skader den siste tiden. Samtidig står han bokført med respektable 10+2 kamper for Manchester United i 2010/11-sesongen.

– Det må være vanskelig for ham å være i en stall med Vidic og Ferdinand foran i køen, i tillegg til at Chris Smalling har gjort sakene sine godt siden han kom i sommer.

– Han er en spiller med et stort potensial, og jeg tror han vil bli en viktig United-spiller i mange år framover, sier May.

Det som overrasker David May er at Evans har begått mange elementære feil.

– Det er enkle ting, men alle vil i løpet av karrieren oppleve perioder der man ikke kan sette fingeren på hva som går galt. Han er i riktige hender, og har den rette manageren rundt seg til å snu trenden.

– Du trenger sju-åtte kamper for å finne formen, men mulighetene blir få når Vidic og Ferdinand er skadefrie. Han må være tålmodig og jobbe knallhardt, avslutter May overfor united.no.

Powered by Labrador CMS