- INGEN KOMMENTAR: David Moyes ønsket ikke å gi noen kommentar på hvorvidt det er kommet flere bud på Wayne Rooney.

Ryktesaker, uke 29

Sir Alex er fortsatt en stor årsak til at Wayne Rooney vil dra, og venstreback kan være på vei bort.

Publisert Sist oppdatert

United.no samler ryktene i en enkelt sak, slik at alle som elsker dem enkelt kan finne frem, mens alle andre lett kan styre unna.

Forrige ukes rykter

Søndag 21. juli:

08.00: The Telegraph melder at David Moyes ikke har gitt opp Leighton Baines, og at en eventuell signering av ham betyr kroken på døren for Alexander Büttner. Nederlenderen kom fra Vitesse før foregående sesong og spilte totalt tretten kamper.

02.00: En av de største årsakene til at Wayne Rooney nå likevel vil forlate United, er at Sir Alex Ferguson fortsatt styrer i kulissene. Det skriver The Guardian. United-spissen havnet på kant med Ferguson på tampen av forrige sesong, og selv om den nye manageren David Moyes ikke vil selge og i stedet vil få Rooney tilbake til sitt beste, så tror Rooney-leiren at Ferguson fortsatt vil ha en av de sterkeste stemmene i United. Ferguson gikk over i en direktør-rolle etter at han ga seg i mai.

Lørdag 20. juli

19.00: Cristiano Ronaldo har blitt linket til Manchester United denne sommeren, men Real Madrid har hele tiden vært bekymringsløse rundt portugiserens fremtid. Det samme gjelder for nyansatte Carlo Ancelotti.

– Alle vet hvilken superstjerne og fantastisk fotballspiller han er. Det oser profesjonalitet av ham, og han er et stort forbilde for de unge spillerne. Jeg har ikke ansvar for å fornye kontrakten hans, men jeg er helt sikker på at det ikke blir noe problem, sier den nye Real Madrid-treneren, ifølge Daily Mail.

Ronaldo har to år igjen av kontrakten med det spanske hovedstadslaget.

15.50: Paris Saint-Germain er en av flere klubber Wayne Rooney har blitt koblet til denne sommeren. Den pengesterke franske hovedstadsklubben har imidlertid allerede sikret seg Edinson Cavanis tjenester, og med spillere som Lucas Moura, Zlatan Ibrahimovic, Javier Pastore, Jeremy Menez og Ezequiel Lavezzi i troppen fra før, er det ikke plass til flere angripere i verdensklasse, skal man tro manager Laurent Blanc.

– Han er en glimrende spiller, og alle kjenner godt til kvalitetene hans, sier Blanc ifølge ESPN. – Men vi har nok angrepsspillere. Vi kommer heller til å se etter midtbanespillere. Hvis vi skulle forsterke noe ytterligere så blir det i den posisjonen. Rooney kunne ha spilt overalt, men han er best i sentrum av angrepet.

 

Fredag 19. juli

12.00: Manchester United-manager David Moyes bekreftet fredag at United har lagt inn bud på Cesc Fabregas, og at han håper å kunne komme med positive nyheter om situasjonen i løpet av den nærmeste fremtid. Barcelonas visepresident Josep Maria Bartomeu avviser imidlertid at Fabregas er på vei bort.

– Vi kommer ikke til å lytte til bud på Cesc Fabregas, Det er uaktuelt, han er ikke for salg, sier Bartomeu til Sport.

10.30: Ifølge Daily Star skal Gareth Bale ha fortalt kamerater at han ønsker seg til Manchester United. United skal være klare til å by £60 millioner for Tottenham-stjernen, og Tottenham skal torsdag ha nektet å kommentere hvorvidt de hadde mottatt noe bud på Bale. Avisen skriver samtidig at Tottenham-direktør Daniel Levys forhandlingsegenskaper og motvilje mot å selge Bale kan stå i veien for en overgang, men at Bales ønske om å gå til United kan gjøre situasjonen noe enklere for Moyes og co.

08.30: David Moyes understreket natt til fredag nok en gang at Wayne Rooney ikke er til salgs, og The Guardian skriver at Moyes har tenkt å beholde angriperen selv om Rooney skulle komme med en formell transfersøknad i løpet av sommeren. Til tross for Chelseas uttalte interesse, og selv om Rooney skulle ønske en overgang til London-klubben, kommer United ifølge avisen til å stå på sitt. Rooney er for tiden hjemme i Manchester og trener seg opp etter en hamstringskade, og Moyes har et mål om å la Rooney få sitt comeback mot AIK 6. august.

Torsdag 18. juli

16.15: De siste dagene har ryktene rundt Wayne Rooney virkelig eskalert. Personer rundt United-spilleren har blitt sitert på at han er «sint og forvirret» over den nåværende situasjonen, og José Mourinho og de andre i Chelsea-leiren har gjort alt annet enn å legge skjul på at de ønsker Rooney til Stamford Bridge. Sky Sports hevdet at Chelsea tilbød en uviss pengesum samt enten David Luiz eller Juan Manuel Mata, noe Mourinho avkreftet. Torsdag kom det enda flere kommentarer fra Chelsea-leiren.

– Ingen sjanse, ingen sjanse, svarte Mourinho da han ble spurt om Mata eller David Luiz kom til å forlate Stamford Bridge i sommer, før portugiseren sendte enda en kommentar i retning Manchester.

– Enhver spiller som ville spille VM, og som er andrevalg i klubben sin er i trøbbel. De er i trøbbel, understreket Chelsea-manageren.

09.00: Gareth Bale er av sommerens heteste transferobjekter, og etter en periode hvor Real Madrid var ansett som favoritter til å sikre seg waliserens tjenester, er United nå tilbake i ryktespaltene som potensiell ny arbeidsgiver for Tottenham-spilleren. The Mirror skriver natt til torsdag at United er i ferd med å legge inn et bud på £60 millioner for Bale. Avisen mener budet på Bale er noe av grunnen til at Uniteds administrerende direktør, Ed Woodward, onsdag kveld plutselig vendte hjem til Manchester for å ta seg av overgangbusiness.

08.30: Arsene Wenger uttalte seg onsdag om to av spillerne det har vært skrevet og sagt mest om i United-sammenheng den siste tiden: Cesc Fabregas og Wayne Rooney. Når det gjelder Wayne Rooney, uttalte Wenger at han ikke ser bort fra at Rooney kan gå til en annen Premier League-klubb, og sammenliknet situasjonen med Robin van Persies overgang til United i fjor sommer. Han ymtet også frempå at Arsenal kan være interessert i United-angriperen.

– Det skjedde med oss i fjor, og det kan skje med dem i år, fortalte Wenger ifølge ESPN. – Rooney har fortsatt to år igjen av kontrakten, så det er opp til United, men vi ville ikke hatt noe problem med å betale Rooneys lønn.

Arsenal-bossen tror imidlertid ikke at hans tidligere elev og kaptein, Cesc Fabregas, kommer til å flytte på seg denne sommeren. Om det allikevel skulle skje, vil Arsenal være på vakt.

– Fabregas har bestemt seg for å bli et år til i Barcelona. Om han ikke har endret mening – det vet jeg ikke. Men det er dette jeg er blitt fortalt. Vi har en klausul om forkjøpsrett dersom han skulle flytte på seg, så vi kommer til å være på tå hev om noe skjer, men for øyeblikket er ikke dette noe vi er ute etter.

Klausulen i Fabregas’ kontrakt skal innebære at Arsenal vil få godkjent et bud på £25 millioner dersom Barcelona godtar et annet bud på midtbanespilleren. I tillegg må Fabregas selvsagt ønske å vende tilbake til Arsenal for at en overgang skal kunne bli et faktum. Hvis Fabregas derimot går til en annen klubb en Arsenal, har Arsenal etter rapportene også en klausul som gjør at de vil motta 50 % av overgangssummen. Wenger sitter derfor med sterke kort på hånden dersom Fabregas bytter klubb.

Onsdag 17. juli

10.00: Det har den senere tiden vært lite snakk om ham i forbindelse med en United-overgang, da Bayern München har seilt opp som favoritter til å sikre seg hans tjenester. Tidligere var han imidlertid ofte linket til United i ryktespaltene, og det er derfor verdt å nevne at Borussia Dortmunds Robert Lewandowski nå ser ut til å bli værende hos den tapende Champions League-finalisten også neste år.

– Jeg må akseptere at jeg blir værende i Dortmund den kommende sesongen, skal spissen ha uttalt til Sky Sport News.

9.15: Mandag skal Manchester United ha lagt inn et bud på €30 millioner for Barcelonas Cesc Fabregas. Det er uklart både om Barcelona ønsker å selge, og om den tidligere Arsenal-kapteinen har noe ønske om å gå til United. Uniteds spanske målvakt, David de Gea, er i hvert fall klar på at han gjerne skulle sett midtbanespilleren i den røde drakta:

– Det hadde vært flott om Cesc kom hit, sier De Gea til The Guardian. – Det hadde vært fint å ha flere spanske spillere i United. Han er en glitrende spiller, har veldig gode ferdigheter og vet hvordan man skal vinne titler. Man vil alltid ha sånne spillere på laget.

Tirsdag 16. juli

22.00: Roma har hentet Maicon, men vil gjerne forsterke forsvarsrekkene sine ytterligere, ved å hente Patrice Evra fra United. I følge Sportmediaset skal Evra ha sagt at han ønsker seg vekk fra klubben. David Moyes virker å være ute etter Leighton Baines, noe som gjør at Evra ikke ser lyst på fremtiden sin i United.

13.45: David Moyes skal ha overtalt Nani til å bli værende på Old Trafford. Ifølge Goal.com skal Moyes ha lovet Nani en viktig plass i laget kommende sesong, noe som skal ha overbevist portugiseren om at Manchester er det rette stedet å være.

13.40: United skal visstnok være involvert i kampen om underskriften til Romas meget lovende midtstopper, Marquinhos. De engelske ligamesterne får tøff konkurranse fra Barcelona og PSG, som til nå har vært i førersetet i kampen om å signere den brasilianske 19-åringen.

Moyes skal være interessert i å hente en backup for den skadeplagede stopperduoen, Ferdinand og Vidic. Marquinhos agent er også sitert på at det har kommet konkrete bud fra PSG, Barcelona og United.

13.00: Ryktene koker rundt Cesc Fàbregas. En rekke meget troverdige kilder meldte mandag at Manchester United hadde lagt inn et bud på Barcelona-stjernen. Tirsdag fortsatte ryktene å koke i mediene.

The Guardian meldte tirsdag at spanjolen vil vurdere en overgang til United, mens Daily Mail hevdet at David Moyes diskuterte Fàbregas med Robin van Persie på tirsdagens trening.

Samtidig skal Tito Vilanova ha uttalt seg på saken. Barcelona-treneren er sitert på følgende kommentar:

– Cesc har mottatt tilbud fra andre klubber. Jeg har snakket med ham og han fortalte meg at han ønsker å bli. Drømmen hans er å lykkes her.

Ryktene stopper nok likevel ikke med Vilanovas kommentarer.

Mandag 15. juli

14.00: Uniteds interesse for Cesc Fabregas skal ifølge flere medier være så sterk at klubben nå har lagt inn et bud på €30 millioner for den spanske landslagsspillere. Les mer om dette HER.

12.55: Søndag kveld annonserte Bayern München at de hadde signert Thiago Alcantara, og dermed var sommerens (hittil) lengste og mest omtalte overgangssaga med Uniteds som potensiell kjøper over. Og – ikke overraskende – når ett transfermål blir utilgjengelig, vendes fokus mot det neste. I hvert fall i pressen.

The Independent, og flere andre aviser spekulerer nå i om United har vendt blikket mot Thiagos tidligere lagkamerat Cesc Fabregas. Den tidligere Arsenal-spilleren skal ikke være helt fornøyd med tingenes tilstand i Barcelona, og det har en stund vært spekulert i en retur til Premier League for 26-åringen. Arsenal er naturlig nok ofte nevnt som potensiell kjøper, men også Manchester United er en klubb midtbanespilleren kobles til. Om United dukker opp i ryktespalten kun på grunn av Moyes’ kommentarer om at han ønsker å forsterke midtbanen, eller om det er reell interesse for Fabregas fra Uniteds side, vites ikke, men avisene skriver uansett at United må regne med å måtte ut omlag £34 millioner om de skal sikre seg spanjolens tjenester.

At Barcelona allerede har solgt én midtbanespiller vil imidlertid ikke gjøre det noen enklere å hente Fabregas. Om spilleren virkelig ønsker seg bort fra Barcelona er også i det blå. Foreløpig virker kanskje Fabregas-linken mer som et triks for å selge aviser enn som noe som faktisk kommer til å skje, men som lever får se.

Powered by Labrador CMS