Ingen andre har gjort det samme som denne mannen

26. november 1966 fikk Manchester United besøk av Sunderland på Old Trafford, og United vant 5-0 foran 44 687 tilskuere.

Denis Law scoret, kanskje ikke helt overraskende, mens samtlige fire andre mål ble scoret av David Herd.

Dette var en av seks ganger Herd scoret hat trick (eller bedre), men det var den eneste gangen han var oppe i fire mål i løpet av en kamp.

I seg selv er jo det veldig imponerende, og ingen United-spillere har scoret så mange mål i en kamp siden Dimitar Berbatov scoret fem mot Blackburn (noe som er ti år siden på fredag, for øvrig), men å score fire mål i en og samme kamp for United er uansett ikke en unik hendelse i United-historien.

Vi er derimot ganske sikre på at det David Herd gjorde på denne datoen i 1966 er unikt: Herd satte nemlig de fire målene sine inn i Sunderland-buret mot tre forskjellige keepere!

Det første målet scoret han mot Sunderland-førstekeeper Jim Montgomery, som ble skadet kort tid etter Herds første fulltreffer.

Da måtte midtstopper Charlie Hurley, Sunderland-legenden, ta over jobben som keeper. Han slapp også inn et mål fra Herd, noen minutter før pause.

I andreomgangen hadde Hurley gitt fra seg keeperhanskene til forsvarskollega John Parke, og det gikk ikke bedre med ham. Etter at Law først hadde økt til 3-0, så sørget for Herd for både 4-0 og 5-0 mot slutten av oppgjøret.

Totalt scoret Herd 145 mål på 265 kamper for United. Best kjent er han for de to målene han scoret i FA-cupfinalen i 1963, da United vant 3-1 mot Leicester (Denis Law scoret ett mål også i den kampen, som mot Sunderland).