Ryktesaker, uke 14

Christian Eriksen ser ut til å glippe.

Publisert Sist oppdatert

United.no samler alle rykter i én og samme sak gjennom hele uka for at du som er interessert lettere skal ha oversikten, mens alle som ikke er så interessert i rykter lett kan holde seg unna.

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 8. april

Ifølge VitalFootball vil stortalentet Christian Eriksen vende ryggen mot Premier Leage og ser heller mot Spania. Dansken skal allerede ha begynt å lære seg spansk, og det virker som en overgang til Malaga er det mest sannsynlige.

Lørdag 7. april

Det kan virke som ryktemakerne har tatt påskeferie, men én sak har i hvert fall kommet. Lucas Mouras agent sier til Globo Esporte at Manchester United, Inter og Chelsea har tatt kontakt med han.Men Sao Paulo-spilleren blir ikke billig. Om United vil ha han, må de punge ut minst £20 millioner.

Selv om Lucas bare er 19 år gammel, regnes han som en kandidat til å delta i VM for Brasil om to år.

Fredag 6. april:

FC Portos colombianske vingtalent James Rodriguez er en ettertraktet mann, og blant andre Bayern München skal være interesserte i å sikre seg 20-åringens underskrift. Rodriguez’ kontrakt utløper riktignok først sommeren 2014, og det er spekulert i at hans beilere må ut med nærmere 30 millioner euro for at Porto skal være villige til å lytte.

Til den colombianske avisen Nuevo Estadio, røper Rodriguez at han godt kunne tenkt seg å komme til Englands mest suksessrike lag.

– Jeg er kun fokusert på Porto for øyeblikket, men jeg kunne ikke sagt nei til å spille for Manchester United. Det ville gjort meg glad, sier Rodriguez, som står med 12 mål på 21 ligakamper sålangt denne sesongen.

Nicolas Gaitan sitt navn har vært en gjenganger i denne ryktespalten. Men etter at argentineren ikke imponerte stort i oppgjøret mot Chelsea på Stamford Bridge, spekulerer Goal.com nå i at Sir Alex Fergusons interesse for den kreative midtbanemannen skal ha kjølnet.

Torsdag 5. april:

Ole Gunnar Solskjær, som ledet Molde FK til seriegull i sin første sesong som Tippeliga-trener, har tidligere seilet opp som favoritt til managerjobber i både Portsmouth og Blackburn. Nå hevder Daily Mail at Manchester United-legenden er Wolves’ sitt førstevalg.

Ulvene befinner seg nederst på Premier League-tabellen, og Terry Connors verv er bare midlertidig. Avisen skriver at Wolves-eier Steve Morgan er på utkikk etter en ny manager, og at Solskjærs profil passer klubben svært godt.

Da Gareth Bale i 2007 forlot Southampton, lå flere klubber langflate etter ham. Deriblant Manchester United. 22-åringen fryktet imidlertid at det ville være for tøff kamp om plassene hos rødtrøyene.

– Manchester United var interesserte i meg, men jeg ville spille førstelagsfotball. Jeg anså sjansene til å få akkurat det som større hos Tottenham, forteller han til Match of the Day, ifølge BBC.

Bale legger til at lovnadene om spilletid var tungtveiende for klubbvalget.

– Martin Jol, som var Tottenham-manager på den tiden, fortalte meg om hvilke planer han hadde – og det var at jeg skulle gå rett inn på laget.

Da Athletic slo ut United av Europaligaen, ble tydeligvis Sir Alex Ferguson imponert av mange av spillerne. Ifølge Daily Mirror står Oscar de Marcos høyt på United-managerens ønskeliste. 22-åringen scoret i begge kampene mot United.

Ondag 4. april:

Shinji Kagawa er en offensiv midtbanespiller som har scoret tolv mål på 25 opptredener i Bundesligaen denne sesongen. Og slike prestasjoner går ikke upåaktet hen.

Nå hevder nemlig flere aviser – deriblant Setanta Sports – at Sir Alex Ferguson ønsker å kjøpe ham når overgangsvinduet åpner i sommer. 23-åringen er angivelig vanskelig å ha med å gjøre når det kommer til kontraktsforhandlinger med sin nåværende klubb, og det hevdes derfor at 15 millioner pund skal være nok for å lokke ham bort fra tysk fotball.

Sky Sports hevder at Sir Alex har gitt sin lillebror, Martin Ferguson, i oppdrag å følge nøye med på Granada-backen Guilherme Siqueira. Fergie den yngre har da også etterkommet ordren og sittet på tribuneplass i Granadas to siste kamper. Spionasjeobjekt Siqueira er 25 år gammel, ble født i Brasil og har tidligere spilt for Inter Milan og Udinese.

I spanske såkalte «rapporter», hevdes det at Siqueira også er i kikkerten til Barcelona og Benfica.

Ifølge flere nettsteder, deriblant Caught Offside og The Daily Mail, er United klare til å sikre seg underskriften til Athletic Clubs anvendelige defensive midtbanespiller/midtstopper, Javier Martinez, Martinez ble allerede før jul nevnt som et mulig mål for Sir Alex Ferguson, og de to Europa League-møtene med baskerne har neppe bidratt til å kjølne interessen for ham. Martinez er 23 år gammel og har til nå spilt syv landskamper for verdensmester Spania.

Tirsdag 3. april:

Manchester Evening News skriver at Lyons franske landslagsback, Aly Cissokho, er svært interessert i en overgang til Old Trafford, og at United allerede har fått grønt lys til å forsøke seg på ham. 24-åringen har vekket interesse hos Arsenal, Newcastle, Juventus og AC Milan, men påstås (naturlig nok) å foretrekke United. Det har tidligere blitt hevdet at Sir Alex Ferguson ser Cissokho som den ideelle etterfølger til Patrice Evra, og signalene fra Frankrike bør derfor være interessante nok for manageren. Spillerens agent, Ali Barat, sier følgende i sakens anledning: – Aly ønsker å spille Premier League-fotball fordi han mener ligaen passer hans spillestil. Han har allerede takket nei til Juventus og AC Milan fordi han foretrekker Premier League, hvor Manchester United er hans foretrukne klubb.Ifølge MailOnline har Sir Alex Ferguson identifisert en 15 år gammel belgisk angrepsspiller som han håper å overbevise om fortreffelighetene ved å spille for Manchester United. David Henen som ble født i Luxembourg, men ble som 12-åring snappet opp av belgiske Standard Liège. Der tilbrakte han tre år i klubbens ungdomsavdeling før han tok steget til Anderlecht. Dersom Henen skulle velge Old Trafford som neste stoppested, vil han treffe på en annen ung belgier i Adnan Januzaj, en spiller som har gjort det veldig bra for klubbens U18-lag og spås en stor fremtid.
Powered by Labrador CMS