Ex-Red legger opp

Ankelproblemer har tvunget David Healy til å gi opp fotballen.

Publisert Sist oppdatert

David Healy, som etter hvert har rukket å bli 34 år gammel, har vært uten klubb siden han ble frigitt av League Two-klubben Bury i sommer. Siden har han kjempet for å komme tilbake, inntil ankelen nå har gjort det umulig å fortsette.
Dermed setter han sluttstrek for en seniorkarriere som for alvor startet da han som 18-åring i 1997 skrev under på kontrakten som gjorde ham til profesjonell fotballspiller i Manchester United.

David Healy
DAVID HEALY: Her i aksjon i sin siste kamp for United, mot Ipswich den 23. desember 2000.

Dessverre skulle det ikke bli noe særlig til karriere for det nordirske spisstalentet på Old Trafford. Etter kun tre innbytteropptredener, og utlånsperioder i Port Vale og Preston, ble han i januar 2001 noe overraskende solgt til sistnevnte klubb for £1.5 millioner. Manager for Preston var for øvrig en viss David Moyes.

Scoringsrekord

Siden den gang var David Healy innom en rekke klubber, deriblant Leeds, Sunderland, Fulham og Rangers. Han fikk en fin klubbkarriere, men det var for det nordirske landslaget han først og fremst gjorde seg bemerket.
Her ble han i 2006 blant annet historisk ved å bli den første som noensinne hadde scoret to hattricks for de grønne. To år senere fulgte han opp med 13 scoringer på elleve opptredener i kvalifiseringsspillet til Euro 2008. Dermed måtte UEFA notere ny scoringsrekord, for aldri før hadde noen scoret flere mål i en kvalifisering til et EM-sluttspill.

 

Powered by Labrador CMS