Forlanger svar fra Gill

Finansanalytiker Andy Green krever svar på om Uniteds kapital blir brukt til å betale Glazers dyre PIK-lån.

Publisert Sist oppdatert

Green, som også går under blogger Andersred, har vært med på å avdekke store gjeldsproblemer for Glazers. Totalgjelden er astronomiske 1,1 milliarder pund, inkludert 700 millioner pund knyttet til Manchester United. Andy Green hevder at renten på Glazers’ omstridte PIK-lån vil fra august stige til 16,25%. Uniteds adm. dir. David Gill har imidlertid tidligere uttalt at PIK-lånene ikke vedgår Manchester United, men Andy Green er av en annen oppfatning. I et åpent brev til David Gill skriver han blant annet:

– En talsmann for Glazer har sagt at klubben ikke kommer til å bli solgt, noe som igjen betyr at Glazer må betale tilbake PIK-lånene. Med tanke på gjelden i Glazers’ andre forretniniger og deres manglende evne til å nedbetale PIK-lån fra egne ressurser, ser det ut til at den eneste kilden til penger er fra Manchester United.

– Sett i lys av disse avsløringene, kan du garantere Manchester United-supportere at ikke noe av klubbens nåværende eller fremtidige kontanter vil bli brukt til å betale på Glazers PIK-lån?

En talsmann for Glazer har tidligere uttalt at familien er komfortabel med situasjonen, og at de har verdier for to milliarder pund.

Kilde: Teamtalk.

Powered by Labrador CMS