– United er i en klasse for seg selv

– Trenger ikke å vinne gull, sier Uniteds store sjef.

Publisert Sist oppdatert

Gill sier at United ligger langt foran rivalene, når det kommer til det som skjer utenfor banen, og at klubben er ledende når det kommer til å skaffe globale sponsoravtaler. Han innrømmer at Manchester City, som på dramatisk vis tok ligagullet i mai, er konkurrenter både på og utenfor banen, men han mener ikke det er negativt på noen måte.

– Naboene våre viser stor styrke, og det vil nok fortsette slik, men helt siden Premier League ble startet, så har vi hatt konkurranse, og det er det som gjør dette en fantastisk liga. Når det gjelder kommersielle inntekter, så er det mye å ta av, og verden er et stort sted, sa Gill.

Andre klubber ser til oss

United ble første Premier League-klubb til å sprenge grensen på mer enn 100 millioner pund i kommersielle inntekter i fjor, og utsiktene for fremtiden er enda lysere, etter at en draktavtale med Chevrolet, til en verdi av over 350 millioner pund over syv år, ble underskrevet denne sommeren.

– Andre klubber vil følge etter oss, og se hvordan vi har gjort sakene våres. Det høres kanskje enkelt ut, men vi har investert stort i salg og markedsføring. Mange vil prøve å gjøre det samme, og noen vil kanskje lykkes, mens andre ikke. Det er ikke lett, det vi har fått til, selv om det kanskje kan se slik ut.

Ikke avhengig av titler

Gill ble intervjuet etter at aksjene som Glazers valgte å selge, var ute på New York Stock Exchange. På spørsmål angående eksperters spådommer om at aksjen kommer til å falle stort de neste månedene, svarte Gill at han fortsatt tror at United vil være interessant for investorer.

– Jeg tror ikke at resultatet en helg vil ha noe å si for prisen på mandagen, men vi vet som klubb, at det som skjer på banen, får betydning utenfor den. Vi må ha suksess, og kjempe om titler hvert år, uten at vi nødvendigvis må vinne dem. Vi må spille vår attraktive fotball, og være med i toppen, slik som er normalt for oss.

For å se artikkelen hos Manchester Evening News, kan du trykke her.

Powered by Labrador CMS