David de Gea

– Ikke fornøyd, men det mest sannsynlige utfallet er at han signerer

Publisert Sist oppdatert

Med en kontrakt som går ut ved det kommende månedsskifte, er det fortsatt helt uvisst om David de Gea fortsatt er United-spiller neste sesong.

Tirsdag kom The Athletic med oppsiktsvekkende opplysninger om situasjonen rundt spanjolen, og hevder at han i vår signerte et kontraktsforslag fra United, som innebar en kraftig lønnsreduksjon fra hans nåværende £375.000 i uka, men at klubben valgte å ikke signere papirene.

I ettertid skal United ha kommet med et nytt kontraktsforslag, med dårligere lønnsbetingelser enn det De Gea først hadde akseptert, som den spanske målvakten fortsatt har til gode å skrive under på. Partene er fortsatt i dialog, men enn så lenge er det altså usikkert om De Gea kommer til å fortsette karrieren sin på Old Trafford. Det skal være interesse fra Saudi-Arabia, men 32-åringen skal fortsatt ha et ønske om å spille videre på det høyeste nivået.

Grunnen til at De Gea ble fremlagt enda et tilbud, skal være at Erik ten Hag er usikker på om han vil beholde De Gea som førstekeeper og heller ønsker å hente inn et nytt førstevalg mellom stengene, ifølge Daily Mail.

Onsdag fulgte Daniel Taylor fra The Athletic opp med en sak hvor han skrev at De Gea naturlig nok ikke er helt fornøyd med at Uniteds opprinnelige kontraktforslag ikke ble stående, men han skrev også:

– Om ikke De Gea fristes av noen av de ufattelige summene som tilbys i Saudi-Arabia, så er det mest sannsynlige utfallet at han signerer disse reviderte vilkårene. Det er tross alt ikke mange som vil kjøpe en høyt betalt keeper som i en alder av 32 år anses for å være på vei nedover.

Alternativene

De siste dagene skal United ha vært i kontakt med agentene til Inter-målvakten André Onana, som har seilet opp som et hett alternativ på keeperplass.

Et annen mulighet kan også være å gjøre Dean Henderson til ny førstekeeper, men det er ventet at han kommer til å bli Nottingham Forest-keeper i løpet av sommeren.

Trolig får vi i alle fall svar på hvor De Gea fortsetter karrieren i løpet av de kommende dagene.

Powered by Labrador CMS