– De Gea er en god keeper

Den spanske landslagssjefen med årets underdrivelse?

Publisert Sist oppdatert

Fem baklengsmål, fem seire, én uavgjort og to tap. Det er fasiten for Spania etter åtte kamper med David De Gea mellom stengene.
Men mer enn som så: den 25 år gamle sisteskansen opptrer strålende hver gang han får sjansen. Den fikk han første gang i juni 2014, mot El Salvador, i en oppkjøringskamp foran VM-sluttspillet i Brasil.

Til tross for dette, nøler Vicente Del Bosque, den spanske landslagssjefen, med å offisielt forfremme De Gea til jobben som landets førstekeeper. Til nå har 65-åringen valgt å stå last og stort sett brast ved den tidligere Real Madrid-stjernen Iker Casillas.

Vel er Casillas fortsatt en god keeper, og han har erfaring fra hele 165 landskamper. I de senere år har han imidlertid vist seg mindre solid enn han var i sine beste stunder. Denne sesongen har han også kommet i søkelyset for flere høyprofilerte blundere mellom stengene i Porto, klubben han skrev under for i fjor sommer.

Etter torsdagens privatlandskamp mot Italia, hvor David De Gea nok en gang storspilte og reddet Spania fra det sikre nederlag, ble Del Bosque stilt overfor det uunngåelige spørsmålet: om det ikke, nå som det bare er få måneder igjen til Euro 2016 sparkes igang i Frankrike, er på tide å overlate Casillas’ keeperhansker til DDG en gang for alle?

ik
IKER CASILLAS

Ikke uventet lot sjefen være å gi et direkte svar. Isteden nøyde han seg med å si:

– De Gea og Casillas er gode. Vi har absolutt tillit til våre to keepere. Vi har målvakter i god form, og ønsker ikke å begi oss inn på en sammenlikning av dem.

Selv ikke da han ble konfrontert med det faktum at Casillas ikke har hatt noen spesielt god sesong i Porto, lot Del Bosque seg lokke til innrømmelser:

– For målvakter er det umulig å ikke begå tabber, lød det opplagte svaret.

Allikevel – så lenge David De Gea fortsetter å stå som en levende vegg både på klubb- og landslag, blir det dag for dag vanskeligere og vanskeligere for Vincent Del Bosque å rettferdiggjøre valget av Iker Casillas som førstevalg mellom de spanske stengene.

Powered by Labrador CMS