Har ingen forhåpninger

– Er det én kamp vi taper, er det den på Old Trafford, sier leder i Tottenhams venner, Vidar Edell.

Publisert Sist oppdatert

Denne sesongen intervjuer United.no representanter fra motstandernes supporterklubber før de ordentlige gutta møtes til dyst på banen. I kveld venter Tottenham, og supporterlederen har – basert på årelang erfaring som Spurs-fan – ingen tro på at de liljehvite skal få med seg noe særlig fra Drømmenes teater.

– Om de har dagen kan Tottenham slå nesten hvem som helst, bortsett fra United. Det er vel 22 år siden sist vi vant på Old Trafford og ti år siden vi vant på hjemmebane, sier Edell.

– Jeg husker da vi ledet 3-0 til pause. Hele verden trodde vi skulle vinne, men jeg var et nervevrak. Andy Cole scoret like etter pause, og etter det var kampen et helvete og vi tapte 3-5. Så jeg har ingen ambisjoner med tanke på kampen.

Målet som aldri ble godkjent

Selv om Tottenham har vært en svært overkommelig motstander de siste årene, har også Spurs-fansen hatt stunder hvor de har følt seg snytt for poeng. Et godt eksempel er kampen i januar 2005, da Pedro Mendes så Roy Carroll stå langt ute av målet og prøvde lykken fra midtbanen. Man skal ha relativt tykke United-briller for å hevde at denne ballen aldri var inne.

– Noen ganger har vi også tapt poeng ufortjent. Man husker jo målet til Mendes som aldri ble godkjent. Men det går nok noen år til før vi slår United. I tillegg har jeg dem som klare favoritter til ligagullet i år.

Men dersom United, mot formodning ifølge Edell, skal gå på et sjeldent tap mot hovedstadsklubben, blir det rutinene i de bakre rekkene hos De røde djevlene som blir avgjørende, ifølge supporterlederen.

– Jonny Evans skal spille sammen med Phil Jones i midtforsvaret, og det er generelt en ung ellever. De Gea har gjort mye rart, men man vet jo ikke enda om han er den nye Taibi eller Van der Sar, sier han.

– I tillegg har Tottenham timet formen sin perfekt. Vi vant «knepent» 5-0 mot Hearts på torsdag. Første omgang var fantastisk, men det er aldri godt å si hvor gode Hearts er og hva slags kvalitet lagene under de to beste i Skottland har.

– Riktig å utsette kampen

For Spurs blir kveldens kamp starten på Premier League-sesongen 2011/12. Opptøyene i London gjorde at politiet var nødt til å utsette Tottenhams åpningskamp mot Everton – en riktig avgjørelse ifølge Edell.

– Tottenham High Road går forbi stadion begge veier, og når den gata var i brann og det var sot og aske rundt omkring, skjønner jeg at det ikke ble kamp.

Med Harry Redknapp i sjefsstolen er det sjeldent stille når overgangsvinduet er åpent, men i sommer har ikke Spurs vært veldig aktive på markedet. Brad Friedel har blitt hentet inn, men av de som har gått ut portene på White Hart Lane er det ingen spillere av stor betydning. Selv om Luka Modric har vært aet til diverse klubber, tror Edell at kroaten blir i klubben.

– Jeg tror Modric blir. Jeg tror ikke Chelsea eller andre kommer til å komme med et såpass høyt bud at vi ikke kan la være å selge. Daniel Levy har sagt at han ikke skal selge, og hans ord er normalt lov. Unntaket var da United kjøpte Berbatov i 2008, men da bladde de også opp mye penger, sier supporterlederen.

– Adebayor har jo blitt aet til klubben, men han har ikke særlig høy stjerne blant Tottenham-fansen etter sin fortid i Arsenal. Han ble paradoksalt nok mer populær da han scoret mot Arsenal og hadde den velkjente feiringen. Allikevel har han en del sanger med ikke særlig pent innhold hos Tottenham-fansen, så jeg er spent på hvordan han eventuelt blir tatt imot. Noen spillere virker å bare være ute etter pengene.

Drømmer om poeng

Når Edell blir bedt om å komme med et kamptips, velger han – tross alle de vonde minnene mot United – å være en ekstremt forsiktig optimist.

– La oss si 1-1, men jeg er ekstremt mentalt innstilt på at hvis det er én kamp vi taper, er det på Old Trafford.

Tottenhams venner finner du på denne hjemmesiden: www.TottenhamHotspur.no

Powered by Labrador CMS