Ferdinand og De Gea

Opprørt Ferdinand: – Jeg er skuffet over hvordan klubben har håndtert dette

Publisert Sist oppdatert

Sent fredag kveld går David de Geas kontrakt med Manchester United ut, og det er fortsatt helt uvisst om spanjolen blir værende i klubben.

Rio Ferdinand er skuffet over måten situasjonen rundt De Gea er blitt håndtert, og på Youtube-kanalen FIVE deler den tidligere midtstopperen sine tanker.

– La oss legge til side om han er god nok eller ikke. Han har vært en uvirkelig tjener for denne fotballklubben. 12 år har han vært i denne klubben, lignende hvor lenge jeg var i denne klubben. Han har vært årets spiller fire eller fem ganger, og til tider vært fenomenal.

– Han har vært den beste spilleren i klubben i noen av årene. Har hatt øyeblikk hvor det ikke har gått så bra, hvor han ikke har vært helt i form eller kanskje mistet selvtillit, men hovedsakelig har han tjent klubben bemerkelsesverdig godt. Han er en utrolig profesjonell.

– Han har aldri gitt klubben et snev av trøbbel. Aldri påført skam på klubben. Han er en utrolig profesjonell og en stor karakter. Han er en av gutta.

ddg190223
LEGENDE: David de Gea har totalt sett vært en av – om ikke den aller beste – United-spilleren de siste ti årene.

Meningene om De Gea skal fortsette som Uniteds førstekeeper er delte, selv om flere og flere mener at det kan være på tide med en ny sisteskanse.

Det har Ferdinand forståelse for.

– Det er mange som ønsker at han skal dra. De ønsker en ny keeper og utvikle den posisjonen. Det er forståelig og rettferdig. Alle har rett til å ha en mening.

– Til syvende og sist ønsker Erik ten Hag en viss type keeper, og hvis David de Gea ikke er den keeperen, så må han strekke henda i været og si vet du hva, jeg har hatt en strålende periode her, jeg har elsket å være her, men hvis manageren ikke ønsker meg så må jeg dra, hvis ikke blir jeg andrevalget.

Ferdinand er imidlertid ikke nevneverdig imponert over gamleklubbens håndtering av situasjonen.

– Jeg er litt skuffet over hvordan klubben har håndtert dette. Det handler om kommunikasjon. Jeg synes Manchester United må lære av dette. De har gjort feil før med store spillere som har forlatt klubben.

– Store spillere har forlatt klubben med en følelse av at de ikke har blitt behandlet bra. Du ønsker at spillerne dine, spesielt de som har vært der lenge og tjent klubben godt, drar med en god smak i munnen.

– De vil være skuffet over at de forlater klubben, da ingen ønsker å forlate klubben de har vokst til å elske, men jeg ser flere og flere spillere som reiser med en vond smak og sånn skal det ikke være. Det er ikke rettferdig for spillerens skyld.

– Det handler i bunn og grunn om kommunikasjon, litt om verdsettelse, litt om forståelse. Å tenke vet du hva, vi må nok gjøre dette litt bedre.

Manchester United v Wigan Athletic - FA Community Shield
IKKE IMPONERT: Rio Ferdinand er ikke imponert over behandlingen av sin tidligere lagkamerat.

Kommentarene fra De Gea kommer ikke lenge etter at The Athletic laget en sak på at spanjolen i utgangspunktet hadde signert en kontraktsforlengelse med United, før klubben selv angivelig trakk seg og kom med et nytt og dårligere tilbud.

– David må sitte der og tenke: «Jeg drømte aldri om at jeg ville forlate klubben på denne måten, på denne metoden». Nå ser jeg på det nå tenker jeg hvordan skal David de Gea bli?

– Den eneste måten han kan bli er hvis United ikke får Onana eller hvilken keeper de nå vil gå for. Det ville imidlertid vært vanskelig for ham, fordi han vil se på klubben i et annet lys.

– Før var det kjærlighet, nå er det kanskje business. Det er skuffende og jeg håper det løser seg, for David og klubbens skyld.

Powered by Labrador CMS