WATFORD, ENGLAND - NOVEMBER 21: David De Gea of Manchester United celebrates his team's second goal during the Barclays Premier League match between Watford and Manchester United at Vicarage Road on November 21, 2015 in Watford, England. (Photo by Stephen Pond/Getty Images)

Real straffes av FIFA

Real Madrid og Atletico Madrid får ikke registrere nye spillere i de to neste overgangsvinduene. Hvordan påvirker det United?

Publisert Sist oppdatert

Manchester United har fått en tilsynelatende god nyhet i ettermiddag med tanke på å beholde David de Gea i klubben utover denne sesongen.

FIFA har nemlig ilagt de to spanske hovedstadsklubbene Real Madrid og Atletico Madrid registreringsnekt de to neste overgangsvinduene. Begge klubbene straffes for å ha hentet mindreårige spillere i strid med FIFAs regelverk.

Når en klubb kjøper en spiller, betaler de i realiteten for lisensen til å registrere spilleren for sin klubb, og det er dette de to Madrid-klubbene ikke får anledning til å gjøre.

Både Real Madrid og Atletico Madrid kan i teorien kjøpe spillere i de to vinduene, men får ikke registrert dem og følgelig benyttet dem før vinduet åpnet sommeren 2017.

Hva med De Gea?

toto3
David de Gea.

Men de som nå forventer at David de Gea garantert blir på Old Trafford til sommeren 2017, må imidlertid smøre seg med tålmodighet. Forbudet handler om de neste to overgangsvinduene og ikke årets januarvindu.

Dermed står Real Madrid fritt til å legge inn bud på David de Gea denne måneden, dersom United vil selge sin dyrbare sisteskanse.

Det er trolig det siste United ønsker å gjøre, men spørsmålet kan fort bli om klubben har noe valg.

Da De Gea signerte ny kontrakt med United i høst etter at overgangen til Real Madrid gikk i vasken, ble det rapportert at den nye kontrakten hans hadde en utkjøpsklausul på 30 millioner pund. 

Disse opplysningene ble imidlertid ikke bekreftet verken av United eller De Geas agent Jorge Mendes.

Ødelegger for salg?

MANNEN SOM MANGLER?: Gary Neville mener United mangler en spiller som Gareth Bale i laget.
Gareth Bale.

Men forbudet som Real Madrid og Atletico Madrid har blitt pålagt av FIFA har også en mulig ulempe. Det er særdeles lite sannsynlig at noen av de to klubbene, og da spesielt Real Madrid, vil selge sine største stjerner uten å ha mulighet til å erstatte dem med nye.

Med andre ord er det uhyre tvilsomt om vi får se Gareth Bale eller Cristiano Ronaldo i United-drakt i nær fremtid.

Det er ventet at både Real Madrid og byrivalen Atletico vil komme med en snarlig kunngjøring om hvordan de forholder seg til FIFAs vedtak.  

Powered by Labrador CMS