Brentford FC v Brighton & Hove Albion - Premier League

– United bør gå for Brightons Robert Sanchez

United venter på David de Gea, linkes til Andre Onana, mens den tidligere United-treneren Rene Meulensteen har et annet forslag

Publisert Sist oppdatert

Av: Rene Meulensteen
Fortalt til: Lars Morten Olsen

Det er mye positivt å ta med seg når 22/23-sesongen oppsummeres. Først og fremst har United hatt en fantastisk hjemmestatistikk med 29 strake kamper uten tap.

Det startet som kjent dårlig med tap for Brighton på Old Trafford i ligapremieren og deretter røk United også for Real Sociedad en måned senere. Etter det derimot, har United klart å ta tilbake Old Trafford som et fort.

Brighton & Hove Albion v Manchester United - Premier League
KANDIDAT FOR UNITED: Rene Meulensteen mener Brightons sisteskanse Robert Sanchez kan være en god kandidat for United.

Nå ble det ikke seier i FA-cupfinalen, men likevel vil jeg si det var en god sesong for Erik ten Hag fordi han fikk United til tredjeplass og Champions League, samt finale­seier i ligacupen.

For Manchester United var det derfor en grei sesong. Jeg skiller nemlig her fordi United med klubbens størrelse i utgangspunktet bør gjøre det bedre enn hva de klarte i 22/23-sesongen, mens for Ten Hag var det første sesong i en ny klubb i et nytt land.

Harry Maguires tid i United bør være over. Det gikk ikke som alle håpet og det vil være best for alle om han forlater United.

Hvis United hadde vunnet FA-cupfinalen hadde det vært en bra sesong for klubben og en meget bra sesong for Ten Hag. Nøkkelen nå er å få United tilbake der laget blir en reell utfordrer til ligagullet og Champions League-pokalen.

Der Man United egentlig alltid bør være.

Likevel; det var klar fremgang sammenlignet med den grusomme 21/22-sesongen. 

Ten Hag er imidlertid sikkert enig i at det er ting som bør forbedres. Som for eksempel borteformen. United tok 27 poeng borte, mens Arsenal og City tok respektive 39 og 37.

Det er også kamper der United har falt under en standard som kan beskrives som akseptabel. Enkelte kamper har jeg vondt for å fatte. Som kollapsen mot Liverpool borte og Sevilla hjemme. Bortemøtene mot Newcastle og Sevilla var merkelige forestillinger der United ikke en gang møtte opp.

Maguire
BØR SELGES: Rene Meulensteen mener United bør selge kaptein Harry Maguire i sommer.

Noe United må bli bedre på er å skape sjanser og score mål. 58 mål på 38 kamper er nesten latterlig lite når vi vet at Man City og Arsenal scoret henholdsvis 94 og 88. United må også bli bedre mot de andre topp 6-lagene. Der tok United 10 av 30 mulige poeng.

En del av spillet som må bli bedre er det offensive bidraget fra sidebackene. Diogo Dalot og Luke Shaw gjorde ett mål hver og det var det. Det er langt mindre enn sidebackene til de andre topplagene, hvis vi ser på mål og assists.

Nøkkelen er å få inn en skikkelig god midtbanespiller.

Ten Hag ønsker dekning i alle posisjoner og han vet at en spiller som eksempelvis Eriksen ikke kan spille tre kamper per uke.

Flere navn er blitt nevnt, blant andre Mason Mount. Med sine 24 år er han i en fin alder, han kjenner Premier League godt, og er en allsidig spiller som kan bekle flere posisjoner.

Declan Rice er blitt koblet til United flere ganger. Jeg vet at Ten Hag også er en stor beundrer av Frenkie De Jong. Det ville vært en glimrende signering, men her må Ten Hag finne ut om De Jong er interessert i å komme. Det er ikke noe poeng i å bruke masse tid og krefter på en overgang hvis hovedpersonen selv er lite lysten på å komme.

mount290521
FORNUFTIG INVESTERING: Rene Meulensteen har sansen for Mason Mount. – Han kjenner Premier League godt, og er en allsidig spiller som kan bekle flere posisjoner, skriver Meulensteen i sin spalte.

Det skal mye til for at det skjer, men skulle United klare å hente Rice, Mount og Harry Kane vil jeg si at vi snakker om en ligautfordrer. Det er mange som er skeptiske til Kane fordi han fyller 30 år i juli. Husk bare at han i 22/23-sesongen gjorde 30 mål og 3 assists og det for et ganske dårlig Tottenham.

Kane vil garantert alene sørge for minst 20 mål per sesong i United. En annen spiss som har imponert meg er Rasmus Højlund i Atalanta, men han er bare 20 år og kjenner ikke Premier League. Men igjen; definitivt en spiller å kikke på for United.

I motsatt ende av banen er David de Gea, som jeg selv jobbet med i hans to første sesonger i United. Jeg har alltid vært en tilhenger av De Gea og mener fortsatt han er en god og rutinert keeper. Han fikk Golden Glove for flest «clean sheets» og har også i 22/23-sesongen reddet United i flere kamper. 

Jeg mener ikke at United bør kvitte seg med De Gea, men konkurranse mellom Sanchez og De Gea kunne blitt spennende og underforstått at Sanchez med tiden blir nummer 1.

Likevel står det ikke til å nekte for at han også har vært svak og har kostet United ved enkelte anledninger. Vi vet at Ten Hag foretrekker fotball der det spilles ut bakfra og da trenger man også en keeper som er komfortabel med det.

Et forslag fra min side er å gå for Brighton-keeper Robert Sanchez. Jeg har sett Sanchez ganske mye, en storvokst kar på nesten to meter med lang rekkevidde. Det er i hvert fall en keeper som trives med å spille ut bakfra og som er komfortabel med ballen i føttene. Han er 25 år, har kommet opp gjennom Brightons akademi og har til tross for skarp konkurranse fra Jason Steele nesten hundre Premier League-kamper.

Jeg mener ikke at United bør kvitte seg med De Gea, men konkurranse mellom Sanchez og De Gea kunne blitt spennende og underforstått at Sanchez med tiden blir nummer 1.

I midtforsvaret har Lisandro Martinez vært en meget bra signering. En vinner og fighter, akkurat den typen United trengte. Raphaël Varane er en god midtstopper, men er litt for ofte ute med skade. Ten Hag foretrekker å ha en venstrefotet midtstopper og det er derfor Shaw har vikariert der noen ganger.

Shaw har overrasket og imponert de gangene han har spilt midtstopper.

lss
SOLID: Rene Meulensteen roser Luke Shaws allsidighet, men etterlyser flere målgivende pasninger fra venstrebacken.

Det er fint at United vet de har et alternativ i Shaw selv om laget da samtidig mister den offensive kraften på venstrebacken. Victor Lindelöf spilte mye mot slutten og gjorde det bra, men likevel føler jeg at United trenger en midtstopper til med tanke på at det er 55 til 60 kamper i en sesong og vi alle vet at skader skjer.

Spør du meg bør United også vurdere en ny høyreback. Aaron Wan-Bissaka er sterk defensivt, men bidrar veldig lite framover. Med Dalot kan man si at det er omvendt.

Harry Maguires tid i United bør være over. Det gikk ikke som alle håpet og det vil være best for alle om han forlater United.

Det samme med stopperkollega Bailly. United bør også kvitte seg med Martial. Han er altfor ustabil og skadeutsatt. Jeg ville også vurdert å selge Fred og McTominay.

Har Jadon Sancho levd opp til forventningene i United? Jeg vil svare nei. Det samme vil jeg si om Antony selv om det skal understrekes at han bare har én sesong bak seg.

Amads progresjon er akkurat hva man håper på når man sender en spiller på utlån. Det kan skape en sunn konkurranse hvis han kommer tilbake og legger litt press på Antony.

Han har kort lunte og blir irritert og sint, som ikke alltid hjelper laget. Som spiller er han altfor forutsigbar. Han går alltid innover i banen. Jeg vet at Arjen Robben også gjorde det og hvis du er god på det er det vanskelig for en motspiller, men Antony har sine begrensinger og overlapper nesten aldri med backen. Antony har definitivt en jobb å gjøre.

En spiller i samme posisjon er Amad Diallo, som har hatt en glimrende sesong på lån i Sunderland. Amads progresjon er akkurat hva man håper på når man sender en spiller på utlån. Det kan skape en sunn konkurranse hvis han kommer tilbake og legger litt press på Antony.

Facundo Pellistri har også vært livlig de gangene han har fått sjansen, men Alejandro Garnachos fremgang har begrenset spilletiden til både Pellistri og Anthony Elanga.

Generelt vil jeg si at mange av Uniteds offensive spillere er individualister. Antony liker å komme inn fra høyre og skyte, mens Rashford liker å komme inn fra venstre og skyte, bare for å ta to eksempler. Hvis United skulle hente en spiller som Kane må han få assistanse fra kantene.

Uten støtte fra kantene blir det veldig vanskelig for en spiss å gjøre mål, og mangel på innlegg fra sidene er utvilsomt en av grunnene til at United gjorde så få mål i den nettopp avsluttede sesongen.

Bruno Fernandes er definitivt en som ikke skal selges. Jeg leste nylig at han spilte mest av alle spillere i hele 22/23-sesongen. Ikke bare i United og England, men av samtlige spillere i hele Europa. Den statistikken oppsummerer gutten fint. Han er «fit», han tar godt var på kroppen sin og han ønsker virkelig å spille hver eneste kamp.

Bruno Fernandes
BÆREBJELKEN: Bruno Fernandes overtar kapteinsbindet på fast basis neste sesong, lyder spådommen fra Rene Meulensteen.

Han er en av de få spillerne du som manager ikke trenger å hvile. Da Ole (Gunnar Solskjær) hentet ham syntes jeg umiddelbart Bruno var et friskt pust for engelsk fotball. Det eneste minuset er at han noen ganger viser en oppførsel som ikke passer ham. Han er så god at han ikke trenger det. Men han er en kapteintype, og jeg tror han beholder kapteinsbindet også neste sesong. Bruno ønsker å spille hver eneste kamp, jobber knallhardt og gir intensitet til laget. Pluss selvfølgelig at han bidrar med rundt 30 målpoeng i løpet av en sesong. Uten tvil en spiller Ten Hag elsker å ha i laget.

Avslutningsvis noen ord om overtakelsen av Manchester United. Prosessen, eller sagaen for å kalle den det, var ennå ikke over da disse linjer ble skrevet. Det er flaut at det har pågått så lenge og det hjelper absolutt ingen, aller minst Ten Hag.

Alle i fotball vet hvor viktig det er å få på plass overganger tidlig i transfervinduet, men for Ten Hag må det ha vært håpløst å legge planer. 

Med det ønsker jeg alle en riktig god sommer! 

Powered by Labrador CMS