Kritiserer kritikerne

Peter Schmeichel er skuffet over kritikken av David de Gea.

Publisert Sist oppdatert

Den 47 år gamle dansken opplevde selv kritiske røster da han gjorde sine første sprell mellom United-stengene, høsten 1991. Likevel kunne ikke gnålet sammenlignes, verken i beskhet eller omfang, med det David de Gea har måttet tåle i sin debutsesong.

Schmeichel er både overrasket og skuffet over hvor langt kritikerne har vært villig til å gå med sin utskjelling av den unge spanjolen.
På en sammenkomst i regi av Manchester United Foundation, forklarte han hvorfor han har latt seg provosere over kritikken.

– På De Geas vegne må jeg si at jeg er veldig skuffet over kritikken som har blitt ham til del.

Samtidig ga Schmeichel uttrykk for beundring over måten De Gea har taklet motgangen:

– Han har klart å komme seg igjennom prøvelsene på en god måte, og jeg liker det jeg ser fra ham. Han gjorde for eksempel noen strålende redninger mot Norwich, noe som sier alt om hvilken karakter han besitter. Det er ingen tvil i min sjel om at han er en strålende målvakt.

– Kan ikke sammenliknes

– Jeg forundres over at enkelte trekker paralleller til min første tid på Old Trafford. Joda, det var en vanskelig periode, men jeg slapp ikke inn et eneste mål på de fem første kampene. På den annen side var det helt andre tider da og et helt annet lag.

– Husk på at jeg var en av de første utlendingene som kom hit. Men den gangen fantes ikke Twitter, og det ble heller ikke drevet direkte personrelatert kritikk på det nivået man opplever i dag, sa den legendariske målvakten.

Powered by Labrador CMS