– Jeg beundrer han

Keeperlegenden Peter Schmeichel sparer ikke på lovordene når det kommer til Uniteds spanske sisteskanse, David de Gea.

Publisert Sist oppdatert

Den legendariske dansken mener kort og godt at de Gea bør være stolt av hvordan han har håndtert motgangen han har møtt siden overgangen til United for 18 måneder siden. Spanjolen håper nå å være tilbake i buret da United tar imot West Ham hjemme på Old Trafford på onsdag, etter å ha vært ute i tre kamper grunnet en visdomstann.

Og denne sesongen har de Gea gjort et godt inntrykk. Selv om han enda ikke viser noen utpreget myndighet i feltet er det ingen som kan sette spørsmålstegn ved hans smidighet og reaksjonsevne, og han vokser ytterligere litt for hver kamp som går. Schmeichel mener at spanjolen viser en imponerende mental styrke.

– Jeg beundrer David. Jeg kan ikke huske noen andre som har kommet til United og fått så mye kritikk som han har gjort. Likefullt klarte han å komme seg ut av den vonde sirkelen, og sakte men sikkert blir han stadig tryggere, sier Schmeichel.

Den moderne keeperen

Dansken vet at de fleste keepere på Old Trafford på et eller annet tidspunkt vil bli målt opp mot han selv. Men selv om de Gea aldri vil ha den samme fysiske tilstedeværelsen i feltet som dansken, mener Schmeichel at dette ikke lenger er like viktig som tidligere.

– Jeg var en annen keepertype enn David. Jeg likte å kjempe om ballen i lufta, men det er ikke i like stor grad det målvakter gjør i dag. Ser du på de beste unge keeperne i verden, er det bare Manuel Neuer (Bayern Munchen) som virkelig går for ballen i feltet.

Schmeichel peker også på et annet punkt hvor fotballen har endret kravene til en moderne keeper – nærmest en rolle som sweeper.

– Da jeg spilte skulle ikke en keeper ha ballen i beina. Da skulle ballen så langt unna som mulig, så fort som mulig. Keeperne i dag er så gode med ballen i beina, og de kan plassere pasninger nærmest der de vil, avslutter han.

Les mer om Peter Schmeichel og se video her.

Powered by Labrador CMS