– De Gea kunne ikke gjort det bedre

Peter Schmeichel om keeperkampen.

Publisert Sist oppdatert

David de Gea eller Anders Lindegaard? I fjor byttet de på, selv om de fleste nok holder en knapp på spanjolen etter hans sterke avslutning på sesongen i fjor.

Schmeichel er også spent på Fergusons avgjørelse, men er full av lovord om De Geas første sesong i United-trøya.

– Da jeg spilte var det annerledes. Da satte de meg i mål, og der ble jeg, sier han til MUTV.

– Da Edwin van der Sar kom var det på samme måte, men nå er det mye usikkerhet rundt keeperne. Det tok mye spalteplass.

– Det var egentlig en skam siden jeg egentlig ikke synes at David de Gea kunne gjort det så mye bedre. Det var ikke bare hans skyld, heller. Jeg tror kanskje bare det var medias sjanse til å grave i noe som ikke fungerte bra. Jeg synes egentlig synes på David. Jeg hadde selv sett ham i U21-EM i Danmark, og da var han glitrende.

– Jeg gledet meg til å se ham på Old Trafford, og han imponerte stort etter at Anders ble skadet. Deretter var det aldri tvil, og han fikk selvtillit av å vite at uansett hva som skjedde så var det han som kom til å stå også i den neste kampen.

– På mange måter var det takket være ham vi hentet inn City. Han gjorde noen utrolige redninger, inkludert den ene mot City. Han vant over fansen, og presset stoppet til og med å skrive om han. Derfor er det en viktig sesong for ham. Han må forsøke å holde det nivået han avsluttet på forrige sesong.

Samtidig tror Schmeichel at det er en skuffet og sint Anders Lindegaard som er spanjolens konkurrent.

– Først ble han skadet. Så var han veldig, veldig skuffet over å ikke bli valgt som Danmarks førstekeeper under EM. Nå tar han med seg den skuffelsen, sinnet og aggresjonen inn i den nye sesongen. Han fikk sjansen på sommerturneen da De Gea spilte i OL, og etter det jeg hørte gjorde han det bra. Dermed har manageren en vanskelig avgjørelse å ta. Vi får bare vente for å se hva det blir til.

Powered by Labrador CMS