Betrakter seg selv som førstevalget

– Men det er opp til manageren, sier David de Gea.

Publisert Sist oppdatert

Etter en tvilsom utboksing som resulterte i Tottenhams utlikningsmål forrige søndag har et av sesongens store diskusjonstemaer nådd nye høyder. Er David de Gea god nok som Uniteds sistekanse?

Nå har hovedpersonen selv uttalt seg om keeperkonkurransen.

– Fra det øyeblikket jeg signerte har jeg betraktet meg selv som førstekeeper, men det er opp til manageren, sier David De Gea selv til Daily Mirror.

– Viktig med stabilitet

Tidligere i sesongen roterte De Gea og Anders Lindegaard ganske hyppig på hvem som stod i mål. Etter kampen mot Tottenham tror flere eksperter at Ferguson nå

har mistet tålmodigheten med spanjolen.

De Gea selv er imidlertid ved friskt mot.

– Han roterer når han mener det er bra for laget. Men jeg har spilt noen kamper på rad nå og det er positivt.

– For en målvakt er det alltid viktig med stabilitet og spille regelmessig. Det er bra for selvtilliten og moralen, sier De Gea.

Støttes av Schmeichel

Siste mann ut med sin mening om saken er tidligere United-keeper Peter Schmeichel. Han støtter spanjolen og mener laget ville tapt på White Hart Lane hadde det ikke vært for 22-åringens bidrag.

– Det er lett å hevde at De Gea hadde skylden, men jeg er uenig. Jeg tror at dersom De Gea ikke hadde spilt ville vi tapt 4-1, sier dansken som fikk nesten 300 kamper i United-buret til SkySports.

– Vi spilte på en måte som krevde at målvakten gjorde redninger. Det gjorde han. Han gjorde jobben sin. Det er det ingen som har nevnt, fortsetter Schmeichel som mener United la seg altfor dypt på White Hart Lane.

– Poenget mitt er at hvis du ikke ligger så dypt så vil ikke motstanderen få så mange sjanser.

– Når det gjelder målet, gjør David alt riktig. Han fikk en knyttneve på ballen under press, men dessverre endte ballen opp hos en Spurs-spiller.

Les også: Banks støtter De Gea

Les også: Til angrep på Neville

Les også: – Ingen er verdensklasse

Powered by Labrador CMS