Fornøyd med egen innsats

David de Gea og Spania er ute av OL-turneringen, men United-keeperen synes selv at han har gjort en god turnering.

Publisert Sist oppdatert

Spanjolene dro til London som store favoritter til de gjeveste medaljene. Men slik gikk det ikke – ikke på langt nær. For, etter to innledende 0-1-tap mot henholdsvis Japan og Honduras, var laget utslått allerede før gruppespillet var unnagjort.

Heller ikke onsdagens kamp mot Marokko gikk etter oppskriften for ibererne. For tredje gang på rad gikk laget av banen uten å ha funnet motstandernes nettmasker; men ettersom marokkanerne heller ikke klarte å overliste David de Gea, ble det i det minste ett poeng på La Rojas ved denne anledning. Mager trøst, riktignok, spesielt når man som forhåndsfavoritt til turneringsgull havner sist i en antatt «lett» gruppe.

– Vi var uheldige

David de Gea er en av spanjolene som naturligvis hadde forventet seg større utbytte av OL-deltakelsen. United-keeperen mener likevel at Spania var uheldige som ikke klarte å ta seg videre.

– Vi kjempet virkelig hardt, men vi klarte det bare ikke, sa han ifølge Goal.com etter onsdagens kamp mot Marokko.

Han ga uttrykk for respekt overfor sine nordafrikanske motstandere, som han synes leverte en sterk forestilling.

– Ja, de har et veldig godt lag og spilte en god kamp. Men det var svært jevnt utpå der i dag, sa han videre, og avviste at det høylydte kravet om å prestere ble for mye å bære for det spanske laget.

– Vi har jo levd under press, men det er vi vant til. Selv synes jeg at vi har spilt bra; vi klarte bare ikke å vinne.

– Mot Honduras spilte vi oss til massevis av sjanser, men vi maktet ikke å utnytte dem. -Nei, disse olympiske oppgjørene har ikke vært vår greie. Vi er veldig skuffet over å være ute av turneringen, men vi har gjort vårt beste.

– Gjorde så godt jeg kunne

Selv om det ikke gikk særlig bra for det spanske laget som sådan, er 21-åringen svært godt fornøyd med egen innsats i de tre gruppespillkampene. Selv mener han at han har gjort sitt beste både for konge og fedreland:

– Jeg det gjør jeg. Jeg har prøvd å hjelpe laget mitt så godt som mulig, så jeg er fornøyd med det jeg har prestert.

P.S.: Neste oppgave for David de Gea? Forhåpentligvis i United-trøyen mot Vålerenga på Ullevaal Stadion søndag ettermiddag. Troppen som skal dit er ennå ikke klar, men vil bli publisert her på united.no så snart den foreligger.

Powered by Labrador CMS