Har funnet seg til rette

David de Gea tror at det er en sammenheng mellom forbedrede prestasjoner og økt trivsel.

Publisert Sist oppdatert

Optimismen var stor da David de Gea ankom Manchester. Spanjolen hadde storspilt for Atlético Madrid, og var, sammen med blant andre Sergio Agüero og Diego Forlán, en viktig årsak til at hovedstadsklubben tok hjem seieren i Europa League.

Den lovende målvakten ble spådd en lys fremtid, og med Van der Sars lange karrière i bakhodet, håpet flere United-supportere at De Gea kunne vokte buret i flere tiår.

I sin første offisielle kamp for Manchester United, var det imidlertid en noe usikker målvakt som stod mellom stengene. De Gea overbeviste ingen da Džeko fant veien til nettmaskene med sitt langskudd, og i løpet av høsten viste han usikkerhet i feltet, noe som førte til at engelske aviser hevdet at han var «sloppy».

Nå har spanjolen både flere kamper og år på baken, og fremstår som en meget trygg figur bakerst hos United. Hovedpersonen selv forteller at han nå har vendt seg til livet i Manchester, noe han også har tatt med seg ut på banen.

– Jeg er fornøyd med mine prestasjoner så langt. Jeg har funnet meg til rette og er fornøyd med hvordan jeg spiller, fortalte De Gea i et lengre intervju på ManUtd.com.

– Jeg lærer fortsatt og forbedrer meg hele tiden, og det er viktig, la han til.

Keepere er ikke de som rammes hardest av det tøffe juleprogrammet, og De Gea ser flere positive sider med kampoppsettet.

– Vel, det er mange kamper på kort tid og ideelt sett skulle vi hatt mer tid til å restituere mellom kampene, men julen er en fin tid for barn og supportere som ikke alltid har anledning til å gå på kamper ellers i sesongen, uttalte den reflekterte unggutten.

Synes du at David de Gea er Premier Leagues beste keeper?

Powered by Labrador CMS