– Alt var nytt

Etter en litt trøblete førstesesong med nytt land, ny kultur og mye kritikk, viste De Gea forrige sesong at United har sikret seg en av verdens mest spennende sisteskanser.

Publisert Sist oppdatert

Etter hvert som kampene gikk og De Gea gjorde keeperplassen til sin egen, forsvant tilsynelatende usikkerheten til spanjolen.  Sammen med den forsvant også tabbene, som ble byttet ut mot matchvinner-redninger og stabile opptredener. De Gea var en stor bidragsyter til seriegull nr. 20 og var for mange årets keeper i England.

Forvandlingen kan ha mange grunner. Den høye kjøpssummen, samt usikkerheten over hvem som egentlig var førstekeeper av ham og Anders Lindegaard, førte kanskje til at 22-åringen la litt for stort press på seg selv da han fikk spille og skulle bevise hva han var god for.

Nå strutter den spanske U21-keeperen av selvtillit, men han kan ikke peke på en spesiell grunn til at han har vokst så mye som keeper den siste sesongen. Men han forteller at bare det å spille for en klubb som United, hele tiden hjelper med å forbedre deg.

– Det handler mer om alle tingene du lærer hele tiden, og ikke bare de inviduelle tingene. Det er en prosess som pågår hele tiden, særlig når du kommer fra en klubb fra et annet land. Hele opplevelsen er bare fantastisk, forteller keeperen til ManUtd.com

– Fått en utrolig støtte

Det er alltid vanskelig å komme inn i et nytt lag, særlig hvis man er ung, og kommer til en så stor klubb som Manchester United. Sisteskansen forteller at da han først kom til klubben, var absolutt alt nytt.

– Fotballen, kulturen, hvordan menneskene levde. Alt var nytt. Det handler om hvordan ting fungerer i klubben og å bli kjent med lagkameratene sine.

– Støtten jeg har fått fra alle i klubben har vært utrolig. Det viktigste er jo at man må tro på seg selv og ha selvtillit. Men alt dette blir forsterket når lagkamerater og folk i klubben viser at de tror på deg og støtten deg.

Han forteller at man alltid må være 100 prosent fokusert når man spiller for United.

– Det kan være lange perioder av en kamp da det ikke skjer noen ting, men plutselig trenger man å gjøre en viktig redning. Da må man være klar og fokusert.

De Gea hyller også lagkameratene og måten han har blitt tatt i mot av klubben.

– Det er en veldig bra garderobe å komme til. Hele laget hjelper deg med å finne deg til rette, og den varme atmosfæren gjør alt mye enklere. Alle på laget prøver å få deg til å føle deg velkommen, avslutter United-keeperen med.

Så får vi se om De Gea fortsetter i samme spor som i fjor. Da skal det bli vanskelig for Uniteds motstandere fremover.

Powered by Labrador CMS