United slår kraftig tilbake

Manchester United tar kraftig til motmæle mot Real Madrid og mener De Gea-farsen skyldes spansk sommel.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag formiddag la Real Madrid all skyld på United for De Geas overgang fra United gikk i vasken. Nå tar United kraftig til motmæle.

Manchester United og Real Madrid er verdens to største klubber, men krangelen mellom klubbene begynner så smått å minne mer om det som skjer i en sandkasse enn det som er vanlig mellom to fotballklubber på dette nivået.

– Papirene kom aldri

Mandag kveld fikk United mesteparten av skylden for at fiskoen var et faktum da de nødvendige papirene ikke nådde administrasjonen i La Liga i tide. Men ikke lenge etter kom meldingene om at den spanske storklubben hadde trøbbel med datautstyret og at det var Madrid-klubben som ikke hade sendt dokumentene i tide.

Tirsdag formiddag rapporterte også Sky Sports Gary Cotterill at kilder i La Liga fortalte ham at administrasjonen i den spanske ligaen aldri mottok noen papirer fra Real Madrid i det hele tatt.

Og der skulle en kanskje tror at sagaen skulle få sitt punktum, men den gang nei.

HVEM HAR SKYLDEN: Mend United og Real Madrid krangler om hvem som har skylden for overgangsfarsen, blir Davd de Gea værende i Manchester.
HVEM HAR SKYLDEN: Mend United og Real Madrid krangler om hvem som har skylden for overgangsfarsen, blir Davd de Gea værende i Manchester.

Tirsdag formiddag publiserte Real Madrid en liste med en rekke punkter der de forklarer hvorfor overgangsfarsen er Uniteds ansvar.

Og i kveld kom tilsvaret fra United.

Manchester United har registrert Real Madrids uttalelse i forbindelse med deres forsøk på å kjøpe David de Gea og selge Navas til Manchester United. Klubben føler det er nødvendig å klargjøre en del punkter med de følgende fakta.

* Manchester United forsøkte aldri å kontakte Real Madrid for å selge David. David er en nøkkelspiller i vår spillerstall og klubbens ståsted var at vi ikke ville selge. Intet bud ble mottatt før i går (mandag).

* Ved lunsjtider i går (mandag), kom det første budet fra Real Madrid for å kjøpe David. Klubbene ble enige om en avtale som også inkluderte at Navas kom til Old Trafford. De to avtalene var avhenige av hverandre.

* I de siste timene av prosessen, med Navas på Real Madrids treningsanlegg, var det Real Madrid som styrte prosessen med den nødvendige dokumentasjonen til David, Navas og Real Madrid. Manchester United hadde bare kontroll på den nødvendige domumentasjonen som omhandlet Manchester United.

* Manchester United sendte overgangspapirene for begge spillerne til Real Madrid klokken 20.42 BST (21.42 spansk tid). Davids dokumentasjon ble returnert til Manchester United av Real Madrid uten siden med underskrifter klokken 22.32 BST (23.44 spansk tid)

* Klokken 22.40 BST, bare minutter før deadline, mottok Manchester United korrespondansen med vesentlige endringer i den nødvendige dokumentasjonen noe som satte hele overgangen på spill. Så sent som 22.55 BST mottok Manchester United de nødvendige papirene fra Real Madrid for å kunne kansellere Davids kontrakt med klubben.

* På dette tidspunktet var ikke de nødvendige papirene for Navas returnert fra Real Madrid

* Klokken 22.58 BST ble avtalen sendt tilbake av United, lastet opp på TMS (FIFA sitt registreringssystem for overganger red. anm.), og alt skjedde før deadline.

GRETTEN: Florentino Perez og Real Madrid fikk betale prisen for å vente til overgangsvnduets siste dag med å by på David de Gea. Til slutt kom de aldri de nødvendige papirene de rette myndighetene i hende innen tidsfristen.
GRETTEN: Florentino Perez og Real Madrid fikk betale prisen for å vente til overgangsvnduets siste dag med å by på David de Gea. Til slutt kom de aldri de nødvendige papirene de rette myndighetene i hende innen tidsfristen.

* Det er vår oppfatning at avtalen ikke ble fullført fordi: 

– Real Madrid ikke lastet opp Davids dokumenter til TMS i tide, noe Manchester United gjorde

– Real Madrid lastet ikke opp de nødvendige dokumentete til den spanske ligaen i tide, det har blitt raportert om lag 28 minutter etter deadline.

* Det faktum at Manchester United sendte de nødvendige overgangspapirene innenfor tidspristen er verifisert av FA som har tilbudt seg å bistå klubben i eventuelle diskusjoner med FIFA for å støtte vår oppfatning. Klubben viderebragte denne meldingen samt tidsstemplede dokumenter til Real Madrid, men de har valgt ikke å lytte.

* Manchester United opptrer profesjonelt og effektivt i alle overgangssaker. Klubben er glad for at spilleren som fansen valgte til årets spille de siste to årene, David de Gea, forblir Manchester United-spiller.

Så spørs det om et allerede anstrengt forhold mellom Manchester United og Real Madrid blir noe særlig bedre etter dette…

Powered by Labrador CMS