– Kan City stoppe United?

David De Gea er overbevist om at United kan bryte Citys seiersrekke.

Publisert Sist oppdatert

Med fire strake seire i Premier League og tangering av en over 50 år lang historisk rekord med 40 hjemmekamper uten nederlag, er det et United med selvtillit som tar imot naboene fra Etihad til Manchester-derby på søndag ettermiddag.

Og godt er det, for tro på egne krefter kan så avgjort komme godt med foran møtet med divisjonens suverene lederlag.

Med tretten Premier League-seire på rad er gjestenes imponerende seiersrekke mer enn tre ganger så lang som Uniteds, og — de har opparbeidet seg et åtte poengs forsprang på ligatabellen.

I tillegg er dette en kamp United — i motsetning til City — MÅ vinne.

Les også: Med seier over City vil United ha god sjanse på tittelen

Alt dette får oss til å anta at det er minimale sjanser for at Pep Guardiolas mannskap dukker opp på Old Trafford med halen mellom beina. 

Da er det godt å vite at fotball er en øyeblikksidrett hvor kamper ikke blir avgjort på bakgrunn av tidligere meritter.
Dette vet også David De Gea, som i et intervju med den tidligere Arsenal-stjernen Thierry Henry på Sky Sports blir møtt med spørsmålet: «Kan United stoppe et høytflygende City?».

Da ser United-keeperen på Henry, smiler skjevt og klør seg i skjegget, mens han til franskmannens store fornøyelse svarer med et motspørsmål:

– Hm, kan City stoppe United…?

Klarer Uniteds «levende vegg» å stenge buret for City, slik han gjorde det for Arsenal?

– Vi har fansen i ryggen …

Så ramser han opp det han anser som gode grunner til at toppoppgjøret kan vippe i hjemmelagets favør:

– Det blir selvsagt en helt spesiell kamp, men det er et derby og vi spiller på hjemmebane med fansen (i ryggen). Vi føler oss veldig sterke og kommer til å spille med selvtillit og et sterkt ønske om å vinne.

… og vi har god flyt

De Gea ignorer spørsmålet om han legger på vekt på det faktum at City tapte i midtuken (1-2 mot Shakhtar Donetsk). Isteden nøyer han seg med å konstatere at han og lagkameratene befinner seg inne i en fin stim om dagen:

– Vi spiller med god flyt, vi har vunnet to vanskelige bortekamper (Watford og Arsenal) og selvtilliten er på topp. Vi vet at dette blir en viktig kamp for oss og, som jeg sa, vi ønsker virkelig å vinne denne kampen.

Powered by Labrador CMS